Creditele neperformante din Grecia, la control

Creditele neperformante din Grecia, la control

Sursa foto: Okolaa

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 2 iul 2017

Banca Centrală Europeană va inspecta băncile elene pentru cum procesează creditele neperformante.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Criza creditului din Grecia a lăsat un munte de împrumuturi neperformante, iar stadiul de procesare a acestora va face obiectul unei inspecții a Băncii Centrale Europene (BCE), a anunțat ieri Sabine Lautenschlaeger, director în cadrul instituției cu sediul la Frankfurt. Băncile elene scot din bilanțuri credite neperformante către companii și gospodăriile populației, reprezentând cu puțin peste jumătate din portofoliile lor, recunoscând astfel pierderi.

BCE supervizează cele mai mari 4 bănci în acest proces, împreună cu Fondul Monetar Internațional și Comisia Europeană. Lautenschlaeger afirmă într-o scrisoare către directorul general al FMI Christine Lagarde citată de Reuters că monitorizarea va fi la fața locului în a doua parte a acestui an, perioadă în care măsurile operaționale pentru adresarea creditelor neperformante vor trebui deja să fie implementate.

Grecia a accesat la începutul acestei luni o linie de credit de la guvernele zonei euro. FMI a oferit, de asemenea, un aranjament de tip stand-by, dar banii nu vor fi eliberați până nu vor exista detalii cu privire la planurile de restructurare a creditului pentru țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
grecia
fmi
comisia europeana
euro