Divizia din Italia a Barclays vrea să vândă un portofoliu de credite de 13 mld. euro în următorii doi ani

Divizia din Italia a Barclays vrea să vândă un portofoliu de credite de 13 mld. euro în următorii doi ani
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 apr 2016

Barclays, a doua mare bancă din Marea Britanie, vrea să vândă credite aflate în portofoliul subsidiarei din Italia în valoare de aproximativ 13 miliarde de euro în următorii doi ani, parte a unei strategii care vizează renunțarea la operațiunile internaționale de retail în favoarea activităților de investment și corporate banking, scrie Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Barclays renunță la portofoliul de împrumuturi performante și neperformante din Italia, ultima etapă din cadrul procesului de ieșire de pe segmentul de retail din această țară. Vrem să vindem întreg portofoliul de credite într-un an sau doi, în funcție de condițiile din piață. Momentan, testăm apetitul investitorilor“, a spus Alessandra Perrazzelli, directorul de țară al Barclays în Italia.

Grupul bancar britanic se află în prin proces de restructurare a operațiunilor, proces care include concentrarea pe activele profitabile din Marea Britanie și SUA și vânzarea operațiunilor secundare din Europa. În septembrie anul trecut, Barclays și-a vândut operațiunile din Portugalia către banca spaniolă Bankinter, iar trei luni mai târziu a încheiat un acord cu Mediobanca pentru vânzarea diviziei de consumer banking de pe piața italiană.

Acțiunile europene continuă avansul de vineri, susținute de sectorul minier și băncile italiene CITEȘTE ȘI Acțiunile europene continuă avansul de vineri, susținute de sectorul minier și băncile italiene

“Barclays intenționează să își simplifice operațiunile și să se concentreze asupra segmentelor care aduc câștiguri sustenabile. Este și cazul Italiei, unde segmentele de investment și corporate banking evoluează foarte bine“, a precizat Perrazzelli.

Retragerea Barclays de pe segmentul de retail din Italia are loc într-o perioadă în care mai multe bănci și-au anunțat intenția de a-și reduce portofoliile de credite neperformante pe această piață, estimate la 360 miliarde de euro.

Principalele instituții financiare din Italia se vor întâlni astăzi cu reprezentanții Băncii Italiei pentru a discuta despre crearea unui fond special pentru spriinirea băncilor cu probleme. Fondul ar putea cumpăra credite neperformante de la bănci și acoperi deficitul de capital al instituțiilor cu probleme, potrivit informațiilor venite de la cinci surse apropiate situației, citate de Reuters. Potrivit unuia dintre aceste surse, fondul ar putea avea o capitalizare de până la 5 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
barclays
italia
credite
retail
vanzare
portofoliu