Erste preia divizia de retail a Citibank din Ungaria

Erste preia divizia de retail a Citibank din Ungaria
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 sep 2015

Grupul austriac Erste Group Bank a semant miercuri un acord pentru preluarea diviziei de retail și investiții a Citibank din Ungaria, conturile clienților Citibank urmând să fie transferate către Erste până la finele anului următor, potrivit unui comunicat al băncii austriece.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Detaliile financiare ale tranzacției nu au fost dezvăluite. Potrivit Reuters, suma încasată de Citibank nu este una semnificativă.

Erste și-a anunțat încă din martie intenția de a cumpăra divizia de retail a Citibank din Ungaria, moment la care șeful grupului austriac, Andreas Trechl, nu a exclus o posibilă achiziție în viitor a operațiunilor Raiffeisen pe piața ungurească.

Conform acordului semnat miercuri, Erste va prelua activitățile Citibank din Ungaria pe segmentele de retail banking și credite de nevoi personale, precum și divizia de carduri și conturile deschise de micro întreprinderi.

Cele două bănci estimează că vor obține până în decembrie aprobările necesare pentru finalizarea tranzacției.

Moody's Investors Service a confirmat luni la Baa2 calificativele pe termen lung pentru datoriile și depozitele Erste Group Bank, cu perspectivă pozitivă, în contextul consolidării indicatorilor de credit ai grupului austriac.

Agenția de evaluare financiară notează că Erste și-a redus semnificativ portofoliul de împrumuturi neperformante, care au scăzut de la un vârf de 12,6 miliarde euro atins în iunie 2013 la 10,1 miliarde euro la finele lunii iunie din acest an, în principal ca urmare a vânzărilor de credite neperformante în România și Ungaria.

Per total, Moody's apreciază că Erste a înregistrat progrese în ceea ce privește atingerea potențialului de câștig, după ce anii trecuți grupul a constituit mai multe provizioane de risc.    

În România, unde activează prin intermediul subsidiarei Banca Comercială Română (BCR), Erste a vândut anul trecut un pachet de credite neperformante în valoare de două miliarde de lei, iar în luna mai a acestui an a scos la vânzare un alt pachet de aproximativ două miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
erste
citibank
ungaria
retail