Finanțele mai au libere jumătate din posturile de conducere la Banca de Investiții și Dezvoltare. Se reia procedura pentru acestea

Finanțele mai au libere jumătate din posturile de conducere la Banca de Investiții și Dezvoltare. Se reia procedura pentru acestea
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 22 sep 2023

Ministerul Finanțeor a reluat procedura pentru selecția a cinci membri în conducerea Băncii de Investiții și Dezvoltare, aceștia urmând să se alăture celor cinci membri deja selectați pentru Consiliul de supraveghere și Directorat.

Urmărește-ne și pe Google News

Banca urmărește să sprijine dezvoltarea economică și socială, competitivitatea, inovarea și creșterea economică în România. instituția de credit este deținută integral de stat, cu Ministerul Finanțelor drept acționar, și își va desfășura activitatea sub supravegherea Băncii Naționale a României.

Ministerul reia procedura de recrutare și selecție a primilor membri ai organelor statutare ale Băncii, respectiv Consiliul de supraveghere și Directoratului, pentru următoarele poziții, în vederea ocupării posturilor pentru care nu au fost identificați candidați:

  • 4 posturi de membri ai Consiliului de supraveghere.
    Pentru aceste posturi nu pot fi selectate persoane din rândul funcționarilor publici sau altor categorii de personal din cadrul autorităților sau instituțiilor publice;
  • 1 post de membru al Directoratului (conducerea executivă).

Dosarele de candidatură vor fi depuse/transmise până la data de 06.10.2023, ora 14.30.

Mandatul primilor membri ai organelor statuare nu poate depăși 2 ani, aceștia neputând fi realeși. Majoritatea membrilor Consiliului de supraveghere trebuie să fie independenți.

Selecția se desfășoară pe bază de dosar de înscriere și probă interviu cu respectarea prevederilor Legii 207/2022, precum și ale prevederilor Regulamentului Băncii Naționale a României nr. 4/2023 privind cerințe prudențiale pentru băncile de dezvoltare.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca de investiții și dezvoltare
bid
ministerul finanțelor
recrutare