FOTO BNR a lansat bancnota de 20 de lei. Isărescu explică alegerea Ecaterinei Teodoroiu

FOTO BNR a lansat bancnota de 20 de lei. Isărescu explică alegerea Ecaterinei Teodoroiu Galerie foto

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

scris 26 nov 2021

Banca Națională a lansat bancnota de 20 de lei cu imaginea Ecaterinei Teodororiu, guvernatorul Mugur Isărescu explicând că alegerea a avut la bază trei motive.

Primul a fost susținut de faptul că Teodoroiu a fost prima femeie ofițer și, astfel, este cinstită Armata Română și se readuce în memorie marele război de întregire, 

Rareș Bogdan își anunță intrarea în Guvern CITEȘTE ȘI Rareș Bogdan își anunță intrarea în Guvern

Ulterior, Isărescu a mai ținut cont de faptul că Ecaterina Teodoroiu întruchipează ”puterea și sacrificiul femeii”, iar în al treilea rând guvernatorul BNR susține că a răspuns interesului public în ”promovarea și consolidarea egalității de gen” în societatea românească:

"Este prima femeie ofițer din Armata Română, în felul acesta cinstim Armata Română și avem un prilej să aducem încă o dată în memoria noastră marele război de întregire. În al doilea rând, întruchipează prin destinul său exemplar puterea și sacrificiul puterii femeii în societatea noastră. În al treilea rând, am răspuns interesului public care a găsit o largă susținere la nivelul societății românești în promovarea și consolidarea egalității de gen în societatea românească", citează G4mdia.ro.

Bancnota va intra în circulație din 1 decembrie.

MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

viewscnt
Afla mai multe despre
bnr
mugur isarescu
bancnota 20 lei