CONFIRMARE FOTO Piraeus Bank România își schimbă denumirea

CONFIRMARE FOTO Piraeus Bank România își schimbă denumirea
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 14 sep 2018

Piraeus Bank România își va schimba denumirea în First Bank, procesul de rebranding, anunțat recent de Profit.ro, urmând să înceapă la finele acestui an și să continue pe parcursul anului următor. Profit.ro anunțase că această denumire este principala luată în calcul la nivelul conducerii băncii.

La sfârșitul lunii iunie s-a încheiat procesul de achiziție prin care Piraeus Bank România a fost preluată de fondul american de investiții J.C.Flowers &Co de la acționarii greci din grupul Piraeus, forțați să restrângă prezența în regiune după bailoutul european. BERD a achiziționat ulterior 19% din acțiuni, JC Flowes deține 76%, iar restul cotei este în dreptul conducerii.

Urmărește-ne și pe Google News

Este singura tranzacție post-2008 în care un acționar nou intră pe piața bancară din România, peisajul fiind dominat de fuziuni prin absorbție între jucătorii prezenți deja în piață.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
EXCLUSIV Probleme cu buffer-ul la Finanțe: Rezerva de valută a coborât cu aproape 2 miliarde de euro sub obiectiv și lasă statul mai vulnerabil în fața băncilor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Probleme cu buffer-ul la Finanțe: Rezerva de valută a coborât cu aproape 2 miliarde de euro sub obiectiv și lasă statul mai vulnerabil în fața băncilor

Profit.ro a relatat, miercuri, că rebrandingul Piraeus Bank România pare, așadar, firesc, iar managementul băncii conduse de Dominic Bruynseels se grăbește să treacă la noua identitate înainte de sfârșitul acestui an, fiind lansat un pitch cu agențiile de creație.

La solicitarea Profit.ro, oficialii băncii au transmis atunci că banca se află într-un proces de adoptare a unei noi identități de brand.

"La acest moment sunt analizate mai multe opțiuni, fără a exista însă o decizie asupra brandului sub care va opera în viitor Piraeus Bank România. Procesul de rebranding este un pas firesc după ce, pe 28 iunie 2018, banca a fost achiziționată de către JCF IV Tiger Holdings S.àr.l. entitate aparținând grupului J.C. Flowers & Co”, au declarat atunci pentru Profit.ro oficialii băncii.

EXCLUSIV Anchetă pe piața asigurărilor. Concurența suspectează UNSAR de facilitarea unei practici anticoncurențiale de majorare a tarifelor polițelor RCA CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Anchetă pe piața asigurărilor. Concurența suspectează UNSAR de facilitarea unei practici anticoncurențiale de majorare a tarifelor polițelor RCA

Firma Cosmovici și Asociații, specializată în proprietate intelectuală, a depus la Oficiul de Stat pentru Mărci și Invenții (OSIM) o solicitare pentru înregistrarea mărcii First Bank în luna mai.

Această denumire a fost anunțată astăzi oficial ca fiind agreată, confirmând informațiile Profit.ro.

"Consiliul de Administrație al Piraeus Bank România, întrunit miercuri, 12 septembrie 2018, a luat decizia schimbării denumirii societății și a brandului comercial Piraeus Bank România în «First Bank». Procesul de rebranding va începe la sfârșitul anului 2018 și va continua în lunile care vor urma. Trecerea la noul brand va fi vizibilă gradual pe parcursul întregului proces. Activitatea băncii se va desfășura normal. Toate angajamentele contractuale încheiate între banca și clienții săi rămân active și nu vor fi afectate de adoptarea noii identități de brand. Finalizarea procesului de tranziție către noul brand va fi anunțat de banca, tuturor clienților săi", este mesajul băncii.

 

CONFIRMARE FOTO Piraeus Bank România își schimbă denumirea

“Este un nou început, o călătorie în care inovația, dinamismul și munca de echipă ne vor duce către un banking mai bun în beneficiul clientului. Avem susținerea unui investitor internațional de anvergură, a cărui forță financiară, dar și expertiză ne permit să îmbrățișăm standardele unui banking modern. Vom continua să ne îmbunătățim oferta actuală de servicii și produse, astfel încât acestea să se alinieze cerințelor clienților locali. În același timp, vom fi foarte atenți la semnalele lor pentru a propune acele noi servicii și produse care să le fie de folos. Brandul «First Bank» vorbește despre client ca centru al interesului nostru, despre dorința de performanță, clădită cu pasiune, profesionalism și integritate”, spune Dominic Bruynseels, Președinte Executiv Piraeus Bank România.

Mai fusese depusă o solicitare și pentru marca A Bank, iar în iulie au fost depuse depozite pentru mărcile bank of us și First American Bank.

Au mai fost depuse cereri și pentru mărcile verbale, deci fără identitate vizuală, Bank of Today, JC Bank și New Day Bank, ultima fiind retrasă.

CONFIRMARE FOTO Piraeus Bank România își schimbă denumirea

CONFIRMARE FOTO Piraeus Bank România își schimbă denumirea

CONFIRMARE FOTO Piraeus Bank România își schimbă denumirea

Piraeus Bank a încheiat primul semestru din acest an cu un profit brut de 25,1 milioane de lei, față de 3,8 milioane de lei în aceeași perioadă din 2017. Pe întreg anul trecut, Piraeus a făcut un profit net de 10,8 milioane de lei, după o pierdere de 31,5 milioane de lei în 2016, și un rezultat negativ de 252,5 milioane de lei în 2015, perioadă în care banca a fost în proces de restructurare și a redus expunerile, vânzând credite neperformante și conservând capitalul.

Valoarea totală a creditelor acordate în primele 6 luni a crescut cu 3% în raport cu perioada similară a anului 2017, la 3,56 miliarde de lei.

Piraeus Bank România operează prin 100 de unități bancare, are circa 1.200 de angajați și aproximativ 130.000 de clienți activi.

viewscnt
Afla mai multe despre
piraeus bank
redenumire piraeus bank
first bank
first american bank
a bank
bank of us