Grupul Raiffeisen anunță un profit peste estimări, dar nu plătește dividende nici anul acesta

Grupul Raiffeisen anunță un profit peste estimări, dar nu plătește dividende nici anul acesta
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2016

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International, prezent și pe piața din România, a raportat luni seară un profit net suprinzător pentru anul 2015, dar a subliniat că pentru al doilea an la rând nu va plăti dividende, transmite APA. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit rezultatelor preliminare, Raiffeisen a realizat anul trecut un profit net consolidat de 383 milioane de euro, peste estimările comunicate anterior, în principal ca urmare a reducerii provizioanelor pentru pierderi cu 28% comparativ cu 2014 până la 1,266 miliarde de euro. 

Grupul bancar austriac a mai precizat că rezultatele consolidate pentru anul financiar 2014 au fost revizuite prin realocarea unor pierderi de 124,1 milioane de euro astfel că în urma revizuirii pierderile consolidate pentru anul financiar 2014 au fost de 616,8 milioane de euro. 

Un Bancorex din ce în ce mai mic CITEȘTE ȘI Un Bancorex din ce în ce mai mic

De asemenea, RBI a informat că echipa managerială va recomanda AGA să nu fie distribuite dividende pentru anul financiar 2015, la fel cum s-a întâmplat și în anul financiar 2014. 

Raiffeisen Bank International a fondat filiala din România în anul 1998. Raiffeisen Bank România este o bancă universală de top, care oferă o gamă completă de produse și servicii financiare clienților persoane fizice, IMM-uri sau corporații cu o bază de aproximativ două milioane de clienți persoane fizice, 100.000 IMM-uri și 7.700 de companii. 

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen bank international
profit
rezultate financiare 2015