HSBC va plăti 101,5 milioane de dolari pentru închiderea unei investigații în SUA, referitoare la manipularea tranzacțiilor valutare

HSBC va plăti 101,5 milioane de dolari pentru închiderea unei investigații în SUA, referitoare la manipularea tranzacțiilor valutare
scris 19 ian 2018

Banca britanică HSBC a încheiat joi un acord cu Departamentul de Justiție al Statelor Unite pentru plata a 101,5 milioane de dolari, în schimbul închiderii unei investigații referitoare la manipularea tranzacțiilor valutare, care a dus deja la condamnarea unui fost angajat, transmite Reuters.

Plata include o amendă de 63,1 milioane de dolari și restituirea unei sume de 38,4 milioane de dolari unui client corporativ, potrivit acordului convenit cu Tribunalul Districtual din Brooklyn, New York.

HSBC a mai acceptat să îmbunătățească controalele interne și a recunoscut și acceptat responsabilitatea comportamentului incorect care a condus la două acuzații penale de fraudă informatică, înregistrate joi împotriva băncii, se arată într-un comunicat.

Ucraina: Parlamentul a adoptat o lege care definește zonele aflate sub controlul forțelor pro-ruse ca fiind ocupate temporar de Rusia CITEȘTE ȘI Ucraina: Parlamentul a adoptat o lege care definește zonele aflate sub controlul forțelor pro-ruse ca fiind ocupate temporar de Rusia

Astfel de acorduri cu procuratura permit companiilor să evite acuzațiile penale, atât timp cât le respectă termenii, scrie News.ro.

Sancțiunile de joi survin la o lună după ce HSBC a dus la bun sfârșit un acord pe termen de cinci ani cu procuratura americană, referitor la acuzații de afaceri cu carteluri mexicane de droguri și alte activități de spălare de bani. Alte acuzații din cazul respectiv, în care banca a fost amendată cu 1,92 miliarde de dolari, au fost efectuarea de tranzacții pentru clienți proveniți din țări supuse unor sancțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
hsbc
tranzactii valuare
sua
investigatie