ING Bank România a obținut triplarea plafonului de garantare în cadrul programului IMM Invest

ING Bank România a obținut triplarea plafonului de garantare în cadrul programului IMM Invest
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 20 aug 2020

ING a obținut majorarea plafonului de garanții de stat, la aproape 1,2 miliarde de lei, în cadrul programului IMM Invest, pe fondul unui volum ridicat de credite aprobate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

ING Bank a primit 6.300 de cereri în cadrul programului, al doilea cel mai mare număr în piață, și suma totală a creditelor aprobate a ajuns la 500 de milioane de lei. Circa 2.600 de cereri de credit sunt în etapele premergătoare aprobării,

„Prioritatea băncii a fost și este de a asigura clienților lichiditățile necesare traversării cu bine a perioadei curente, dar am continuat să ne susținem clienții și cu credite pentru investiții noi, în afara programului IMM Invest”, a declarat Bogdan Boteanu, director executiv adjunct al ING România.

BCR a lansat un ghid de creditare pentru firme CITEȘTE ȘI BCR a lansat un ghid de creditare pentru firme

Cele mai multe cereri din partea firmelor, aproximativ 90%, sunt pentru finanțarea capitalului de lucru și susținerea lichidităților pentru desfășurarea activității curente, în timp ce 10% dintre acestea sunt pentru noi investiții.

Statul garantează credite acordate întreprinderilor mici și mijlocii în proporție de 80-90% și oferă o subvenție de dobândă până la finele anului. Plafonul maxim de garanții a fost majorat, recent, de la 15 miliarde de lei la 20 de miliarde de lei.

Sunt considerate IMM societățile care au un număr mai mic de 250 de salariați și cifră de afaceri anuală netă de până la 50 milioane euro.

ING a raportat o încetinire a ritmului creditării la jumătatea anului, pe fondul pandemiei COVID 19, care a redus în special dinamica finanțărilor către firme. Sucursala grupului olandez a raportat un profit net de 320 de milioane de lei pentru primul semestru, în scădere cu 17% față de aceeași perioadă din 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
imm invest
ing bank
plafon garantii