ING Bank sponsorizează achiziția de echipamente și teste de 330.000 de euro

ING Bank sponsorizează achiziția de echipamente și teste de 330.000 de euro
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 2 apr 2020

ING Bank România contribuie cu o donație totală de 330.000 euro achiziția de echipamente de protecție și teste pentru detectarea infecțiilor cu noul tip de coronavirus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

ING Bank sponsorizează achiziția a peste 3000 de echipamente de protecție care vor fi donate în următoarele două săptămâni unor unități medicale de stat ce au nevoie de sprijin urgent. Banca plătește și achiziția a 5.000 de sisteme de testare RT-PCR gratuite, însemnând reactivi, consumabile și sisteme de recoltare pentru depistarea COVID-19, ce vor fi procesate în rețeaua de laboratoare REGINA MARIA la cererea directă a instituțiilor și spitalelor publice.

“Acesta este doar un prim demers anunțat de ING Bank pentru susținerea comunității în lupta imediată cu pandemia Covid-19. În lunile următoare, odată ce efectele pandemiei vor pune presiune în primul rând la nivelul sănătății financiare a românilor și asupra antreprenorilor, ING Bank va anunța noi inițiative sociale”, anunță banca.

BCR a primit 13.000 de cereri de la persoanele fizice pentru suspendarea ratelor. 3-4% din firme au cerut ajutor. „Este evident că numărul va crește” CITEȘTE ȘI BCR a primit 13.000 de cereri de la persoanele fizice pentru suspendarea ratelor. 3-4% din firme au cerut ajutor. „Este evident că numărul va crește”

ING oferă și clienților posibilitatea să doneze direct din Home’Bank în Fondul de Urgență, gestionat de Fundația Comunitară București. Banii donați vor ajunge către organizații locale ce sprijină grupurile vulnerabile (din punct de vedere social sau medical) afectate direct sau indirect de COVID-19, cum ar fi persoanele cu alte afecțiuni, care acum nu mai pot primi îngrijire în spitale, mai anunță banca.

Fondurile strânse prin intermediul ING Home’Bank sunt destinate cu precădere urgențelor generate de criza COVID-19 care vor apărea în perioada următoare în rândul comunităților și persoanelor vulnerabile identificate de Fundațiile Comunitare, ONG-uri sau grupuri de inițiativă civice.
Opțiunea de donație este disponibilă în secțiunea de plăți.

“Parteneriatul cu Fundația Comunitară București vine în completarea inițiativei ING Tech România – hub-ul global de software al grupului ING, care a sprijinit spitalele din Oradea, Brașov, Iași și Suceava cu echipamente de protecție și teste de depistare COVID19”, arată banca.

Trei angajați ai ING au lucrat în program complet ca voluntari ai asociației Code4Romania, care a dezvoltat mai multe site-uri puse la dispoziția Guvernului, precum stirioficiale.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
coronavirus
covid 19
epidemie
ing
donatii