ULTIMA ORĂ Dacia menține închisă fabrica de la Mioveni, fără a mai avansa un termen de repornire

ULTIMA ORĂ Dacia menține închisă fabrica de la Mioveni, fără a mai avansa un termen de repornire
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 apr 2020

Renault România a anunțat că prelungește perioada de pauză în uzina de la Mioveni. Mai multe companii din Europa au anunțat prelungirea opririi activității, dar există și companii care vor începe săptămâna viitoare lucrul.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Anterior a fost anunțat că cei peste 14.000 de angajați Dacia vor intra în șomaj tehnic și că decizia de închidere este valabilă în intervalul 19 martie - 5 aprilie.

Acum, însă, potrivit comunicatului oficial, „în contextul propagării virusului COVID -19 la nivel global și al evoluției crizei sanitare, Groupe Renault România, în acord cu partenerii sociali, prelungește perioada de întrerupere a activității de producție de la uzinele din Mioveni.

În vederea reluării acesteia, compania acționează pentru a aplica măsuri corespunzătoare, care să asigure angajaților protecție în desfășurarea activității.

Tot astăzi, înainte de comunicat, ministrul Economiei a transmis că reprezentanții Dacia pregătesc un scenariu de reluare a producției, în așa fel încât să protejeze sănătatea oamenilor, și s-a arătat optimist că acest lucru se va întâmpla. poate, în a doua parte a lunii aprilie.

Cu un tsunami care vine dinspre întreaga industrie auto europeană, producătorul de componente Compa își reduce activitatea CITEȘTE ȘI Cu un tsunami care vine dinspre întreaga industrie auto europeană, producătorul de componente Compa își reduce activitatea

Dacia încetat activitatea după instaurarea stării de urgență în România.

Kia Motors este primul constructor auto care a anunțat angajații că va reîncepe activitatea în Europa, la uzina de automobile din Slovacia, pe care o închisese pe 23 martie. Angajații au fost chemați la serviciu printr-o scrisoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia uzina
intrerupere activitate dacia
coronavirus industria auto