Intesa Sanpaolo analizează o fuziune cu asigurătorul Generali, care ar reconfigura industria financiară italiană

Intesa Sanpaolo analizează o fuziune cu asigurătorul Generali, care ar reconfigura industria financiară italiană
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 ian 2017

Intesa Sanpaolo a anunțat că analizează o fuziune cu Assicurazioni Generali, tranzacție care ar reconfigura industria financiară a Italiei prin combinarea celei de-a doua mari bănci în funcție de active cu cel mai mare asigurător, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Conducerea băncii analizează posibile combinații cu Assicurazioni Generali. Banca este interesată de creștere în domeniul managementului activelor, private banking și asigurări, în combinație cu rețeaua sa bancară, inclusiv prin posibile parteneriate internaționale”, a anunțat marți Intesa, într-un comunicat.

Intesa a rupt tăcerea după trei zile de informații care au apărut în presa italiană, care a relatat despre o posibilă colaborare cu grupul german Allianz, scrie News.ro.

Acțiunile Generali au încheiat tranzacțiile de marți în urcare cu 8,2%, dar cele ale Intesa au scăzut cu 4,4%, din cauza scepticismului investitorilor față de avantajele fuziunii pentru bancă.

Banca elenă Eurobank caută un partener strategic pentru Bancpost România CITEȘTE ȘI Banca elenă Eurobank caută un partener strategic pentru Bancpost România

Generali are o capitalizare de piață de circa 24 de miliarde de euro, cu peste jumătate mai mare față de capitalizarea Intesa.

Reprezentanții Generali și ai Intesa au refuzat să comenteze, înainte de comunicatul Intesa.

Persoane apropiate situației au declarat înainte de comunicatul Intesa că autoritatea de reglementare Consob îi va convoca miercuri sau joi pe liderii Intesa și Generali.

La discuții au fost convocați și directori ai UniCredit, cea mai mare bancă italiană după active, pe fondul informațiilor că banca ar fi implicată, au mai spus sursele.

Intesa a angajat banca elvețiană UBS pentru consultanță, fiind posibil să mai coopteze cel puțin încă o bancă, cum ar fi Goldman Sachs Group, a relatat miercuri publicația Il Messaggero.

Acordul ar putea fi o inițiativă politică, de creare a unei companii financiare italiene puternice, pentru a evita ca Generali să fie preluată de o companie străină, consideră Fabrizio Spagna, director general al Axia Financial Research, în Padova.

O altă parte interesată, menționată de presa italiană, ar putea fi grupul francez de asigurări Axa.

viewscnt
Afla mai multe despre
intesa sanpaolo
generali