James Stewart pleacă din conducerea Raiffeisen Bank România după 21 de ani

James Stewart pleacă din conducerea Raiffeisen Bank România după 21 de ani
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 23 mar 2021

James Stewart va pleca din poziția de vicepreședintele pentru Trezorerie și Piețe de Capital, la încheierea mandatului la finele lunii martie, după 21 de ani petrecuți în conducerea Raiffeisen Bank România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stewart a făcut parte din echipa Raiffeisen care a cumpărat Banca Agricolă în 2000 de la statul român și a fost implicat la extinderea Raiffeisen Bank în România, alături de președintele Steven van Groningen.

„Când am venit pentru prima dată în România, nu știam că voi petrece 21 de ani din viață mea alături de o echipa excepțională, de la colegii mei din consiliul de administrație la colegii din Divizia de Trezorerie și Piețe de Capital și din întreaga organizație”, spune Stewart. “Am cea mai mare încredere că atât Raiffeisen Bank, cat și România sunt pe drumul spre un viitor și mai luminos, în ciuda dificultăților vremurilor”.

Banca Națională a Elveției cheltuiește sume record pentru a slăbi francul CITEȘTE ȘI Banca Națională a Elveției cheltuiește sume record pentru a slăbi francul

Americanul a lucrat și în sistemul financiar din New York. A lucrat la Yamaichi Internațional, unde a gestionat activitățile dealerului principal din SUA ale companiei și a fost vicepreședinte și manager al Departamentului de tranzacționare a valorilor mobiliare ale guvernului SUA la NatWest Financial Market Group, unde a avut responsabilitatea operațiunilor de tranzacționare cu valori mobiliare ale Agenției Federale. Înainte să vină în România a lucrat cu Ministerul de Finanțe și Banca centrală din Bulgaria. Este licențiat în finanțe la Universitatea Lehigh din Pennsylvania, S.U.A.

„De deciziile strategice ale lui Jim în Raiffeisen Bank se leagă foarte multe realizări importante - de la fuziuni și achiziții pe piață locală, la atragerea de linii de finanțare de la instituții financiare internaționale, la liniile de garantare a împrumuturilor de la organisme internaționale, la privatizări și cele mai importante IPO-uri de pe piață noastră”, spune Steven van Groningen, președintele Raiffeisen Bank România.

Stewart urmează să preia mandatul de director executiv interimar a Raiffeisen Bank Bosnia și Hertegovina. Divizia Trezorerie și Piețe de Capital a băncii din România va fi  coordonată temporar de către van Groningen.

viewscnt
Afla mai multe despre
james stewart
raiffeisen bank