Mai puțin de 10% dintre români folosesc internet banking, mult sub media UE

Mai puțin de 10% dintre români folosesc internet banking, mult sub media UE
scris 15 ian 2018

Mai puțin de 10% dintre români folosesc internet banking, mult sub media la nivelul Uniunii Europene, potrivit datelor Eurostat. România și Bulgaria se află pe ultimele locuri în UE în funcție de procentul populației care folosește acest tip de serviciu bancar.

Doar 7% dintre românii cu vârsta între 16 și 74 de ani utilizează internet banking, comparativ cu media de 51% la nivelul blocului comunitar. Procentul este și mai mic în Bulgaria, unde serviciul este folosit de doar 5% dintre cetățeni.

Popularitatea serviciului bancar în România este în creștere ușoară, după doi ani de stagnare la 5%, arată un raport Eurostat publicat luni.

Vânzările Dacia au crescut anul trecut cu 12,2%, până la 655.235 unități CITEȘTE ȘI Vânzările Dacia au crescut anul trecut cu 12,2%, până la 655.235 unități

Utilizarea internet banking este mai răspândită în rândul populației în vârstă de 25 până la 34 de ani, numărul utilizatorilor crescând în funcție de nivelul educației. Potrivit raportului, doar 24% dintre europenii cu studii medii folosesc serviciul, procentul urcând la 77% în cazul celor cu studii superioare.

Norvegia are cei mai mulți utilizatori ai serviciului (89% dintre cetățenii cu vârsta între 16 și 74 ani), urmată de Finlanda (87%), Suedia (86%) și Estonia (79%).

La popul opus, serviciul este cel mai puțin răspândit în Portugalia (31%), Cipru (28%), Grecia (25%), România și Bulgaria.

Mai puțin de 10% dintre români folosesc internet banking, mult sub media UE

viewscnt
Afla mai multe despre
internet banking
utilizatori
eurostat