MedLife ia un credit de 10 milioane de euro de la Banca Mondială pentru dezvoltare

MedLife ia un credit de 10 milioane de euro de la Banca Mondială pentru dezvoltare
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 19 mar 2016

MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, are un program de extindere de 30 de milioane de euro pentru 2016-2017, care va fi finanțat parțial de International Finance Corporation (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

MedLife își continuă expansiunea, după ce a cumpărat, în ultimul an, șase operatori locali de servicii medicale. Compania a luat un credit de 56 de milioane de euro de la Banca Comercială Română, ING Bank, Raiffeisen Bank și BRD, din care 20 de milioane de euro vor merge către achiziții. Suplimentar, board-ul IFC va discuta în aprilie aprobarea unui credit de 10 milioane de euro.

„Proiectul implică extinderea MedLife cu clinici și servicii de diagnosticare în orașe de nivelul doi și trei din România pentru a îmbunătății accesul la serviciile companiei pe teritoriul țării”, se arată pe site-ul IFC.

Bankingul se va schimba sub avansul tehnologic și va fi mai neatractiv pentru investitori, spun bancherii CITEȘTE ȘI Bankingul se va schimba sub avansul tehnologic și va fi mai neatractiv pentru investitori, spun bancherii

IFC, care a mai acordat împrumuturi MedLife în 2006 și 2010, este și acționar minoritar în companie, cu 12,7% din acțiuni. Acționar majoritar e familia Marcu, cu 51% din acțiuni, restul titlurilor fiind deținute de fondul de investiții Value4Capital, care caută să vândă partea sa.

Potrivit documentației IFC, MedLife vizează extinderea mai ales în afara Capitalei. Pentru perioada 2015-2017, MedLife are un plan de expansiune de 55 de milioane de euro, prin achiziții în București, Craiova, Timișoara și Oradea, dar și prin construcția de noi clinici, se mai arată pe site-ul IFC.

MedLife a fost fondată în 1996 și a făcut prima achiziție în 2010. La începutul acestui an, MedLife a preluat compania Diamed Center, care operează mai multe laboratoare și clinici medicale în și de recuperare medicală în București, Brăila, Tecuci și Focșani.

Gabriel Crețu, Adwisers: Românii și-au pierdut încrederea în bănci din cauza lipsei de transparență a sistemului CITEȘTE ȘI Gabriel Crețu, Adwisers: Românii și-au pierdut încrederea în bănci din cauza lipsei de transparență a sistemului

Anul trecut, MedLife a preluat 55% din grupul de firme Centrul Medical SAMA și Ultratest, unul dintre cei mai importanți operatori medicali din sud-vestul României și a achiziționat integral două laboratoare în Iași și Constanța.

Compania își desfășoară activitatea în 15 clinici din București, Timișoara, Brașov, Arad, Craiova, Galați, Iași și Cluj, 23 de laboratoare proprii de analize, 10 unități spitalicești în București, Brașov, Arad, Craiova și Iași, 3 maternități în București și în țară, 32 de centre medicale generaliste în București și în țară, 14 centre de excelență cu specializare unică, 8 farmacii proprii reunite sub rețeaua PharmaLife Med și în colaborare cu 140 de clinici medicale partenere din toată țara. 

viewscnt
Afla mai multe despre
medlife
banca mondiala
international finance corporation