Moody's a înrăutățit perspectiva atribuită sistemului bancar al SUA de la stabilă la negativă

Moody's a înrăutățit perspectiva atribuită sistemului bancar al SUA de la stabilă la negativă
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2023

Agenția de evaluare financiară Moody's Investors Service a anunțat că a înrăutățit perspectiva atribuită sistemului bancar al SUA de la stabilă la negativă, citând riscurile ridicate pentru sector după turbulențele provocate de colapsul Silicon Valley Bank (SVB), care a alimentat temerile privind contagiunea, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Evoluțiile de la Silicon Valley Bank, Silvergate Capital Corp și Signature Bank au deteriorat mediul operațional pentru sectorul bancar american, care se confruntă acum cu o criză de încredere, atât din partea investitoilor, cât și a deținătorilor de depozite, susține Moody's.

PROFIT NEWS TV Antreprenor de România – Marius Corîci, co-fondator Hound Bytes: Ne dorim anul ăsta să mai luăm 3-4 clienți medii și, dacă reușim, probabil că vom avea nevoie de finanțare mai târziu CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Antreprenor de România – Marius Corîci, co-fondator Hound Bytes: Ne dorim anul ăsta să mai luăm 3-4 clienți medii și, dacă reușim, probabil că vom avea nevoie de finanțare mai târziu

Creditorii care au pierderi "substanțiale" din tranzacțiile cu titluri de valoare și depozite neasigurate ar putea fi afectați, deoarece clienții caută alternative mai sigure pentru depozitele lor, susține agenția de evaluare financiară, arată Agerpres.

De asemenea, Moody's s așteaptă ca Rezerva Federală a SUA să continue înăsprirea politicii monetare, spre deosebire de unii analiști care susțineau că problemele recente din sistemul bancar american vor modifica politica Fed.

În ultimele zile acțiunile băncilor americane s-au prăbușit, chiar dacă Guvernul a intervenit pentru a-i salva pe deponenții SVB și a anunțat o nouă facilitate de creditare pentru a susține finanțarea băncilor și a evita o nouă panică în rândul deponenților.

viewscnt
Afla mai multe despre
moody's
banci