Morgan Stanley, acuzată că a înșelat Banca Centrală Europeană prin inventarea unui post de lucru simbolic

Morgan Stanley, acuzată că a înșelat Banca Centrală Europeană prin inventarea unui post de lucru simbolic
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 feb 2024

Un bancher senior a susținut că Morgan Stanley i-a inventat titulatura postului pentru a păcăli autoritățile europene de reglementare, făcându-le să creadă că banca a mutat personal din top management la Frankfurt pentru a se conforma regulilor post-Brexit, scrie FT.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Bancherul s-a angajat Morgan Stanley în Frankfurt în aprilie 2021, cu un salariu de 375.000 de euro plus bonus. A fost numit director executiv, cu rangul sub director general, și i s-a dat oficial titulatura de „șef de tranzacționare a creditelor”.

Însă bancherul a spus unui tribunal din Frankfurt, care audia un recurs cu privire la demiterea lui de la Morgan Stanley, că a fost instruit din timp de un executiv al băncii să nu folosească în mod activ acest titlu.

Banca Centrală a Rusiei menține dobânda la 16%, după luni de înăsprire a politicii monetare CITEȘTE ȘI Banca Centrală a Rusiei menține dobânda la 16%, după luni de înăsprire a politicii monetare

Superiorul său i-a spus că titlul de „șef de tranzacționare a împrumuturilor” „exista doar pe hârtie” și a fost creat exclusiv pentru a îndeplini cerințele de reglementare, a declarat bancherul instanței la momentul audierii din decembrie.

De la ieșirea Marii Britanii din UE, Banca Centrală Europeană a împins băncile internaționale să-și gestioneze afacerile din UE cu personalul local, mai degrabă decât să se bazeze pe factorii de decizie din Londra.

viewscnt
Afla mai multe despre
morgan stanley
bce