Niro Investment vrea să împrumute 30 milioane de euro pentru a finaliza hotelul de 5 stele din nordul Capitalei, care va fi operat sub brandul Swissôtel

Niro Investment vrea să împrumute 30 milioane de euro pentru a finaliza hotelul de 5 stele din nordul Capitalei, care va fi operat sub brandul Swissôtel
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 5 mar 2024

Niro Investment, companie controlată de fiii omului de afaceri Nicolae Dumitru, vrea să contracteze un credit de 30 milioane de euro de la Banca Transilvania și Exim Banca Românească pentru finanțarea finalizării construcției unui imobil cu destinația de hotel de cinci stele în București, Bulevardul Expoziției 22A, care va fi operat sub brandul Swissôtel deținut de operatorul internațional ACCOR.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Societatea va garanta creditul cu terenul, imobilul și toate echipamentele și obiectele de mobilier ce se vor achiziționa pentru echiparea, utilarea și mobilarea hotelului, precum și toate conturile curente deschise pe numele Niro Investment la Banca Transilvania și Exim Banca Românească și asupra sumelor din aceste conturi și altor drepturi aferente acestor sume și conturi.

De asemenea, Niro Investment va garanta cu acțiunile societății, creanțele reprezentând venituri din operare, prezente și viitoare, creanțele și drepturile aferente rezultând din contractul de management încheiat cu Accor Hotels Deutchsland GmbH pentru operarea hotelului, precum și drepturile de despăgubire aferente polițelor de asigurare a terenului și imobilului.

În afară de creditul de 30 milioane de euro, societatea vrea să contracteze de la Banca Transilvania un împrumut de tip plafon revolving de credite pentru TVA în limita sumei de 3,5 milioane de euro.

Niro Investment suplimentează un credit Alpha Bank România. Ipotecă pe mai multe terenuri și locuințe, inclusiv apartamente din Central Park CITEȘTE ȘI Niro Investment suplimentează un credit Alpha Bank România. Ipotecă pe mai multe terenuri și locuințe, inclusiv apartamente din Central Park

Construcția celui mai înalt hotel din România, care va măsura 85 de metri, se desfășoară pe un teren de circa 4.000 metri pătrați aflat în proprietatea lui Nicolae Dumitru de mai bine de zece ani.

Imobilul va fi amplasat între Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și Romexpo, chiar pe Bulevardul Expoziției, zonă care a atras în ultima perioadă mai multe investiții imobiliare.

Hotelul Niro presupune o investiție estimată la 60 milioane de euro și va avea o suprafață totală construită de aproximativ 30.000 metri pătrați, 27 de nivele dintre care trei subterane.

"Preconizăm recuperarea investiției între 12 și 14 ani. Am pornit din start pe segmentul hotelier cu două proiecte și probabil că vor urma și altele. Ne place să facem surprize. Swissôtel va avea cea mai mare facilitate de evenimente, un SPA pe un întreg etaj, cu o piscină de 25 de metri lungime, cu vedere panoramică asupra Bucureștiului. Va fi și un restaurant pe terasa hotelului, cu acoperiș retractabil“, declara pentru Profit.ro Zsolt Nagy, CEO-ul Niro Investment Group, în aprilie 2019.

Hotelul va avea 225 de camere distribuite pe 18 etaje și va dispune de cea mai mare zonă de conferințe de pe piață, pentru 455 de persoane.

Niro Investment și-a creat un departament special pentru investiții, sub noua conducere CITEȘTE ȘI Niro Investment și-a creat un departament special pentru investiții, sub noua conducere

Constructorul proiectului este antreprenorul austriac PORR, proiectarea este realizată de către Architect Service, iar consultanța de business în cadrul tranzacției cu Accor a fost oferită proprietarului de către Beaufort Global.

Swissôtel este unul dintre cele mai cunoscute branduri elvețiene din lume, cu peste 30 de hoteluri contemporane la nivel mondial.

Niro Investment este un grup românesc cu capital integral privat, cu peste 20 de ani de experiență în domeniul investițiilor, dezvoltării și managementului activelor, având un portofoliu de proiecte care totalizează o suprafață de 500.000 de metri pătrați construiti, cu o valoare de circa 400 milioane euro.

Printre proiectele dezvoltate și gestionate de grup se află complexul comercial Dragonul Roșu, ca și clădiri de birouri, proiecte rezidențiale și hoteluri.

Cu afaceri de 198,75 milioane de lei în 2022, Niro Investment desfășoară activități de închiriere și subînchiriere a bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.

Compania este controlată de Laurențiu Marian Dumitru - 45%, Ilie Robert Dumitru - 45%, Ionel Dumitru - 5% și Clitemnestra Bugheanu-Gâdea - 5%.

viewscnt
Afla mai multe despre
niro investment
credit
banca transilvania
exim banca românească