OTP Bank a majorat capitalul sucursalei din România cu aproape 30 milioane euro

OTP Bank a majorat capitalul sucursalei din România cu aproape 30 milioane euro
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 10 ian 2018

Grupul financiar ungar OTP Bank a majorat capitalul sucursalei din România, cu echivalentul a aproape 30 milioane euro, conform datelor de la bursa din Budapesta.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

OTP Bank România face parte din grupul OTP, ce furnizează servicii financiare în Ungaria, România, Muntenegru, Croația, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia și Serbia.

Recent, Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care OTP Bank preia Banca Românească, precum și activele românești aferente sucursalei din Londra și ale filialei din Malta aparținând National Bank of Greece SA (NBG).

Construcții Napoca, pe care Țiriac i-a vândut-o lui Ioan Bene, pregătește un credit de până la 10 ani pentru o tranzacție imobiliară. În primăvară, compania a lansat vânzarea a trei terenuri pentru lichidități de 5 milioane euro CITEȘTE ȘI Construcții Napoca, pe care Țiriac i-a vândut-o lui Ioan Bene, pregătește un credit de până la 10 ani pentru o tranzacție imobiliară. În primăvară, compania a lansat vânzarea a trei terenuri pentru lichidități de 5 milioane euro

Tranzacția prin care OTP cumpără Banca Românească este de 650 milioane euro, incluzând rambursarea anticipată de datorii de 550 milioane euro ale băncii preluate către grupul-mamă. Diferența de 100 milioane euro reprezintă, cel mai probabil, prețul plătit de OTP.

Tranzacția a fost derulată prin intermediul OTP Bank România.

După finalizarea tranzacției, cota de piață a OTP Bank România a crescut la aproape 4%, de la 2,09%. Banca ungară a urcat astfel pe locul 8 în topul băncilor din România.

OTP Bank România a înregistrat un profit ajustat după impozitare de 30,8 milioane de lei (6,8 milioane de euro), în primele 9 luni ale anului 2017, în scădere cu 3% față de aceeași perioadă a anului trecut. Banca a revenit pe profit în trimestrul al treilea, cu o valoare de 18,3 milioane de lei (4 milione de euro), comparativ cu o pierdere de 6,6 milioane de lei (1,4 milioane de euro)  înregistrată la finele lunii iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurentei
banca romaneasca
otp bank