Pachet salarial record la cea mai mare bancă americană

Pachet salarial record la cea mai mare bancă americană
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2024

Compensația acordată în 2023 șefului JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a urcat cu aproximativ 4,3%, la 36 de milioane de dolari, a anunțat cea mai mare bancă americană, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

În 2021 și 2022, Dimon beneficiase de o compensație de 34,5 milioane de dolari, pe fondul incertitudinilor economice, al tensiunilor geopolitice și efectelor pandemiei, scrie Agerpres.

ANUNȚ pentru clienții Enel, preluați de grupul grec PPC CITEȘTE ȘI ANUNȚ pentru clienții Enel, preluați de grupul grec PPC

Pachetul salarial al lui Dimon din 2023 include salariul de bază de 1,5 milioane de dolari și un bonus de performanță de 34,5 milioane de dolari, alcătuit din 5 milioane de dolari în numerar și 29,5 milioane de dolari în acțiuni.

"Compensația anuală pentru 2023 reflectă modul în care acesta a gestionat banca, cu creșteri pe toate piețele, rezultate financiare record și un bilanț solid. În plus, banca a reușit să navigheze cu succes și să-și sprijine clienții în contextul turbulențelor de pe piața financiară și al finalizării achiziției First Republic", a precizat Consiliul de Administrație al JPMorgan Chase.

În 2023, JPMorgan a înregistrat cel mai mare profit din istoria sa. După ce a achiziționat în mai First Republic Bank, veniturile nete din dobânzi au urcat la un nivel record.

Jamie Dimon, în vârstă de 67 de ani, conduce JPMorgan din 2005. Averea lui este estimată la 1,7 miliarde de dolari, conform Forbes. 

viewscnt
Afla mai multe despre
jpmorgan chase
jamie dimon