Pensionarii vor putea cere prin telefon încasarea pensiei pe card la BCR

Pensionarii vor putea cere prin telefon încasarea pensiei pe card la BCR
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 4 mai 2020

Banca Comercială Română va rezolva de la distanță solicitările de încasare a pensiei prin card. Pensionarii vor avea posibilitatea de a cere încasarea pensiei pe card printr-un simplu apel telefonic, fără a mai fi nevoie de drumuri la sucursalele bancare sau la Casele de Pensii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

BCR va prelua prin centru de contact cererea de virare a pensiei pe card pe care o va completa, în numele beneficiarului, cu acordul acestuia, și o va trimite ulterior către Casele de Pensii. După aprobarea cererii, Casa de Pensii va vira pensia în contul pe care clientul îl deține la BCR, în luna următoare sau, cel târziu, în a doua lună de la data depunerii cererii, beneficiarii urmând să fie înștiințați cu un SMS.

“Fluxul a fost creat din grijă pentru clienții seniori, pentru a limita deplasările în afara domiciliului sau intrarea în contact cu persoane din exterior. Cu ajutorul tehnologiei și al colegilor, am dezvoltat în mai puțin de o lună un proces rapid, simplificat, prin care se poate activa telefonic încasarea pensiei într-un cont bancar, cu card atașat, livrarea cardului acasă, precum și realizarea unor plăți sau tranzacții prin intermediul Contact Centerului nostru. Vom lansa, în paralel, o campanie de educație a tinerilor care îi pot ghida pe seniori în accesarea serviciilor bancare de la distanță, online sau telefonic”, a declarat Marian Ignat, Director Executiv Digital Banking, Banca Comercială Română.

Administratorii de pensii private trimit 8 milioane de plicuri verzi CITEȘTE ȘI Administratorii de pensii private trimit 8 milioane de plicuri verzi

Pensionarii care nu sunt deja clienți BCR trebuie să creeze mai întâi un cont bancar prin intermediul platformei de internet banking, lucru pentru care au nevoie de un computer, o tabletă sau un telefon. Cardul este emis pe loc și livrat în câteva zile acasă, pe cheltuiala BCR. Clienții vor beneficia de oferta standard a băncii, adică fără comisioane la extragere la orice bancomat din lume sau zero lei comision de transfer în George sau de administrare cont.

BCR percepe un comision de administrare de 2 lei/ lună pentru pachetul “Comod”, dedicat pensionarilor, și oferă zero lei comision la retragere și interogare sold la bancomatele BCR, precum și la plățile către comercianți, alături de depozite cu dobândă preferențială sau descoperiri de cont în cuantum de trei pensii nete.

Banca a extins operațiunile ce se pot efectua prin centrul de contact, inclusiv prin achitarea facturilor de până la 300 de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
pensie
incasare pensie card