Pierderea Intesa Sanpaolo în România a scăzut anul trecut cu 22%, la 29 milioane euro

Pierderea Intesa Sanpaolo în România a scăzut anul trecut cu 22%, la 29 milioane euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 feb 2016

Grupul italian Intesa Sanpaolo și-a redus anul trecut pierderea din România cu 22,4%, la 29 milioane euro, în condițiile în care marja operațională s-a îmbunătățit cu mai mult de patru procente, iar cheltuielile au scăzut cu peste 2,4 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cheltuielile operaționale înregistrate de Intesa Sanpaolo pe piața românească s-au situat anul trecut la 27 milioane euro, potrivit raportului financiar anual prezentat vineri de grup.

Venitul operațional al Intesa Sanpaolo în România a scăzut cu 5,1%, la 40 milioane euro, în timp ce costurile operaționale au coborât cu 2,42 milioane euro (9%), la 27 milioane euro, potrivit raportului financiar anual prezentat vineri de bancă.

Marja operațională a crescut cu 4,1% față de 2014, reprezentând 13% din cifra de afaceri realizată de grupul italian în România.

La finele lunii decembrie, valoarea împrumuturilor îndoielnice era de 45 milioane euro, în timp ce creditele în pierdere se situau la 11 milioane euro. Intesa Sanpaolo a constituit provizioane pentru acoperirea a 83% din creditele îndoielnice și a 31% din cele clasificate în pierdere.

Băncile italiene vor fi ajutate cu garanții de stat să vândă creditele neperformante CITEȘTE ȘI Băncile italiene vor fi ajutate cu garanții de stat să vândă creditele neperformante

Nivelul creditelor performante a rămas stabil față de anul 2014, la 600 milioane euro, potrivit datelor băncii.

Activele Intesa Sanpaolo pe piața românească au scăzut anul trecut cu 100 milioane euro, la 900 milioane euro, reprezentând 0,2% din valoarea totală a activelor grupului italian.

Expunerea totală a grupului pe România, inclusiv pe datoria guvernamentală, cuprinde credite de 712 milioane euro și titluri și obligațiuni în valoare totală de 213 milioane euro.

Grupul Intesa Sanpaolo este prezent pe piața românească din 2008, prin intermediul băncii Intesa Sanpaolo România.

La nivel de grup, profitul net al Intesa Sanpaolo a crescut de peste două ori, la 2,74 miliarde euro, de la 1,25 miliarde euro în 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
intesa sanpaolo
rezultate
pierdere
credite