Piraeus Bank România, profit brut de 3,8 mil. euro la nouă luni, cu portofoliul de credite în scădere puternică

Piraeus Bank România, profit brut de 3,8 mil. euro la nouă luni, cu portofoliul de credite în scădere puternică
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 23 nov 2016

Piraeus Bank România a înregistrat profit brut de 3,8 milioane euro, în primele nouă luni din 2016, față de o pierdere anul trecut. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Activele totale ale băncii cu acționariat grecesc au crescut față de începutul anului cu 6%, ajungând la aproape 1,7 miliarde de euro, potrivit unui comunicat de presă al băncii. Rezultatele publicate la Atena arată o scădere de 28% a portofoliului de credite față de anul trecut, la 725 de milioane de euro, ceea ce înseamnă o cotă de piață de 1,5%, în scădere de la 2,6% în toamna anului trecut.

Banca a trecut printr-o restructurare drastică a portofoliului de credite începând cu 2015, reducând aproape la jumătate expunerea pe România, după ce a scos din bilanțuri creditele neperformante, care au ajuns la o rată de sub 4%.

Curtea Constituțională a amânat dezbaterile pe conversia creditelor în franci elvețieni CITEȘTE ȘI Curtea Constituțională a amânat dezbaterile pe conversia creditelor în franci elvețieni

Grecii au pregătit banca pentru o vânzare către fondul american de investiții JC Flowers, la pachet cu Carpatica, însă tranzacția a căzut în cele din urmă.

“Am redus numărul de sucursale, dar am crescut eficiența și am obținut rezultate mai bune. În același timp, managementul activ al portofoliului de credite neperformante a consolidat parametrii de stabilitate și solvabilitate. Ne păstrăm în continuare direcția de creștere a veniturilor și orientarea către eficiență și flexibilitate, în acord cu necesitățile clienților noștri”, a declarat Cătălin Pârvu, director executiv al Piraeus Bank România.

Piraeus a închis 19 sucursale în România din septembrie 2015, ajungând la 101 unități, și a concediat 173 de angajați, astfel că numărul salariaților a scăzut la aproape 1.300, potrivit datelor publicate la Atena.

Banca a înregistrat în nouă luni ale anului o creștere cu 8% a depozitelor clienților, față de finele anului trecut, până la 928 milioane de Euro și o creștere similară de 8% la creditele corporate, se arată în comunicat.

Creditele pentru IMM-uri, în creștere ușoară cu 1% față de finalul anului 2015, și managementul activ al creditelor neperformante au contribuit de asemenea la îmbunătățirea profitabilității, potrivit comunicatului.

Solvabilitatea la 9 luni este de 17,4% iar rata fondurilor proprii de 14,8%. Raportul credite brute/depozite a fost de 0,85 la 30 septembrie 2016, față de 0,95 la finele anului 2015.

Grupul Piraeus a făcut profit de 31 de milioane de euro la nouă luni, după o pierdere de 1,8 miliarde de euro în 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
piraeus bank
profit piraeus bank