Președintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde: Guvernele din zona euro trebuie să continue să cheltuiască puternic, pentru a reveni din recesiune

Președintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde: Guvernele din zona euro trebuie să continue să cheltuiască puternic, pentru a reveni din recesiune
scris 13 sep 2020

Guvernele din zona euro trebuie să continue să cheltuiască puternic pentru a ajuta blocul comunitar să își revină din recesiunea provocată de pandemie, completând politica monetară relaxantă a BCE, a declarat duminică președintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, transmite Reuters.

"Încrederea în sectorul privat depinde în mare măsură de încrederea în politica fiscală. Continuarea politicilor fiscale expansioniste este vitală pentru a evita dispariția unui număr mare de locuri de muncă și pentru a susține veniturile gospodăriilor până când revenirea economică este mai robustă", a declarat Christine Lagarde, potrivit Agerpres.ro.

Explozie de preț pentru acțiunile Băncii Transilvania. Bursa românească – la cea mai ridicată valoare de la începutul crizei noului coronavirus CITEȘTE ȘI Explozie de preț pentru acțiunile Băncii Transilvania. Bursa românească – la cea mai ridicată valoare de la începutul crizei noului coronavirus

Schemele pentru susținerea locurilor de muncă au fost deja prelungite în mai multe țări însă există unele voci care cer o prelungire cu unul până la doi ani pentru a consolida încrederea până când blocul comunitar își va reveni dintr-o recesiune care ar putea să-i provoace o diminuare a PIB cu 8% în acest an.

"Menținerea schemelor privind susținerea locurilor de muncă este vitală pentru a evita o creștere bruscă a șomajului la finele anului" a adăugat Lagarde.

CEC Bank anunță că primește solicitări pentru creditele “Noua Casă” CITEȘTE ȘI CEC Bank anunță că primește solicitări pentru creditele “Noua Casă”

Președintele BCE a mai cerut guvernelor europene să ajungă la un acord cu privire la detaliile finale ale fondului de revenire, în valoare de 750 miliarde de euro, astfel încât banii să poate să înceapă să fie alocați din luna ianuarie 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
banca
central
european
christine lagarde
euro
zona
cheltuieli
guvern
recesiune