Producătorul biscuiților Ülker, cu fabrică în România, se împrumută consistent pentru extinderea operațiunilor

Producătorul biscuiților Ülker, cu fabrică în România, se împrumută consistent pentru extinderea operațiunilor
scris 3 apr 2020

Ülker Bisküvi Sanayi, cel mai mare producător de dulciuri din Turcia, cu fabrică și în România, a atras o finanțare de 455 milioane de dolari de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și alte 7 instituții financiare internaționale, bani ce vor merge către refinanțarea datoriilor și investiții în extinderea operațiunilor.

Pachetul de finanțare constă într-un împrumut sindicalizat în valoare de 374 milioane de dolari și un credit paralel de 75 milioane de euro acordat de BERD. Tranzacția a fost condusă de Bank of America, în calitate de coordonator global și bookrunner, alături de Rabobank U.A. și Emirates NBD Capital Limited.

“Ne-am propus să atragem o finanțare de 250 milioane de dolari. Am obținut în total 455 milioane de dolari, un mare succes, cererea fiind de două ori mai mare”, potrivit directorului financiar al Ülker Bisküvi, Cenker Uçan.

BCR a primit 13.000 de cereri de la persoanele fizice pentru suspendarea ratelor. 3-4% din firme au cerut ajutor. „Este evident că numărul va crește” CITEȘTE ȘI BCR a primit 13.000 de cereri de la persoanele fizice pentru suspendarea ratelor. 3-4% din firme au cerut ajutor. „Este evident că numărul va crește”

Împrumutul sindicalizat va fi folosit pentru refinanțarea unor datorii mai vechi, scadente în această lună, în timp ce restul fondurilor vor fi utilizate pentru finanțarea unor investiții strategice.

Ülker Bisküvi Sanayi este cel mai mare producător de dulciuri din Turcia, având în portofoliu mărci ca Ülker, Petit Beurre și Godiva. Compania este controlată în proporție de 51% de holdingul din domeniul alimentar Pladis, cu sediul în Marea Britanie, deținut, la rândul său, de turcii de la Yildiz Holding.

Pladis este cel mai mare jucător pe piața de profil din Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și Africa, având 34 de fabrici în 13 țări și 26.000 de angajați.

Pe piața românească, holdingul este prezent prin intermediul companiei Eurex Alimentare (Ülker), care deține o unitate de producție a biscuiților în Popești-Leordeni, județul Ilfov.

În urmă cu doi ani, Pladis a numit-o la conducerea fabricii Ülker România pe scoțiana Morven Burden, în vârstă de 27 de ani, aceasta fiind, la acel moment, cel mai tânăr director de fabrică la nivelul grupului.        

Fabrica are 250 de angajați și produce 4.000 de tone de biscuiți pe an, sub mărci precum Ulker, Petit Beurre, Biskrem și Tempo.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ulker
biscuti ulker
berd
imprumut
finantare
datorii