Profi a luat un împrumut de 177 milioane lei de la BERD și Raiffeisen pentru extindere

Profi a luat un împrumut de 177 milioane lei de la BERD și Raiffeisen pentru extindere
scris 24 mar 2016

Retailerul Profi, deținut de fondul de investiții polonez Enterprise Investors, a luat un împrumut de 177 milioane lei de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) si Raiffeisen Bank, care alături de resursele proprii vor susține planul de extindere a rețelei cu cel puțin 100 de magazine anual.

Numai pentru acest an directorul general al Profi, Daniel Cîrstea, arăta că retailerul are planificate investiții de 50 milioane euro în extinderea rețelei  cu 130 de magazine, la 500 de unități, dar și în depozite. El spunea că planurile de extindere a rețelei vor continua și după 2016, targetul fiind de 1.000 de magazine până în 2020.

“Din câte știm noi, aceasta este probabil cea mai dinamică extindere din retailul european, iar pentru a ne atinge obiectivul, în aceasta luna am contractat un împrumut în format club loan care să ne asigure resursele financiare necesare”, a declarat Dumitru Dragomir, directorul financiar al Profi.

În prezent, Profi numără 382 de magazine care activează în 181 de localități și peste 9.500 de angajați. Profi a inaugurat joi două magazine, unul la Târgu Jiu și la Rucăr (Argeș), ambele în format standard.

“Suntem încântați să susținem Profi în procesul de deschidere a sute de noi magazine în micile orașe din România (…) Totodată, economia locală va prospera și astfel se vor crea noi locuri de muncă”, a declarat Matteo Patrone, directorul regional pentru România și Bulgaria al BERD.

IKEA România crește cu 47% salariul minim brut al angajaților, la 2.000 lei CITEȘTE ȘI IKEA România crește cu 47% salariul minim brut al angajaților, la 2.000 lei

Compania operează trei tipuri de magazine: Standard - cu suprafețe mari și gamă largă de produse, City - cu suprafețe mai mici și cu o gamă mai restrânsă de produse și Loco - destinat localităților rurale.

Cârstea a declarat la finele anului trecut că retailerul a încheiat anul 2015 cu o creștere de 40% a cifrei de afaceri. La această estimare, cifra de afaceri a Profi a ajuns la 2,58 miliarde lei.

Retailerul a înregistrat, în 2014, o cifră de afaceri de 1,84 miliarde lei (415 milioane euro), în creștere cu 26,6% față de 2013, și un profit net de 27,32 milioane lei (6,15 milioane euro), cu 1,7% mai mare. Profi ocupă locul nouă pe piața românească de retail după cifra de afaceri.

Șeful Profi estimează că 2016 va fi un an la fel de bun ca și 2015. 

viewscnt
Afla mai multe despre
profi
credit
berd
raiffeisen