Proprietarul BRD vinde brokerul online german Onvista către Commerzbank

Proprietarul BRD vinde brokerul online german Onvista către Commerzbank
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 9 dec 2016

Grupul francez bancar Societe Generale, proprietarul BRD, a ajuns la un acord pentru vânzarea brokerului online Onvista, cu activități în Germania, către divizia de online banking a Commerzbank, în cadrul strategiei grupului de a se concentra pe operațiunile profitabile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită. Potrivit băncii franceze, vânzarea brokerului Onvista va avea un impact pozitiv limitat asupra indicatorilor financiari ai Societe Generale, scrie Reuters.

La finele anului trecut, Onvista avea 80.000 de clienți și 90 de angajați.

Statul a plătit băncilor aproape 42 milioane de lei pentru default-urile Prima Casă. Cererile de plată au crescut cu 41% în ultimul an CITEȘTE ȘI Statul a plătit băncilor aproape 42 milioane de lei pentru default-urile Prima Casă. Cererile de plată au crescut cu 41% în ultimul an

Societe Generale, a doua cea mai mare bancă din Franța, a raportat un profit net la nivelul grupului de 3,5 miliarde de euro după primele nouă luni, în creștere cu 4,2% comparativ cu intervalul similar din 2015. 

În România, BRD Groupe Societe Generale a obținut venituri nete bancare cu 9,6% mai mari în primele 3 trimestre ale anului față de aceeași perioadă a anului trecut, context în care și-a majorat profitul net cu 67,9%, la 606 milioane lei. Rata creditelor neperformante a fost redusă cu aproape o treime la 10,8%. BRD este al doilea mare jucător din sistemul bancar românesc în funcție de active, după Banca Comercială Română (BCR).

viewscnt
Afla mai multe despre
societe generale
brd
onvista
commerzbank
vanzare
broker online