Raiffeisen lansează două noi soluții de investiții în lei

Raiffeisen lansează două noi soluții de investiții în lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 ian 2018

Raiffeisen Bank și Raiffeisen Asset Management au lansat două noi soluții de investiții pentru clienți: SmartInvest Now, destinate obiectivelor pe termen scurt și mediu, și SmartInvest Time, pentru obiective care necesită mai mult timp pentru a fi îndeplinite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ambele soluții sunt compuse din trei fonduri de investiții administrate de Raiffeisen Asset Management: RonPlus, Confort și Benefit și sunt denominate în lei. Scopul lor este să ofere randamente peste cele obținute investind în instrumente clasice de economisire, în condiții de risc limitat și fără comisioane la subscrierea sau răscumpararea fondurilor din componenta soluțiilor SmartInvest, se arată într-un comunicat al celor două instituții financiare.
Ambele soluții vizează economisirea și investirea pe termen mediu și lung, dar își propun ca sumele investite să fie accesibile oricând titularului.

„Provocarea a fost să găsim o soluție care să satisfacă nevoia de randament a clienților noștri, dar care, în același timp, să fie adaptată unui apetit pentru risc mai degrabă scăzut, acesta fiind profilul în care se regăsesc cele mai multe persoane din Romania, care sunt dispuse să își investească economiile. Având în vedere apetitul scăzut pentru economisire în randul oamenilor obișnuiți, pentru că lor le este destinat în primul rând SmartInvest, am decis să venim în sprijinul lor cu o soluție simplă și accesibilă ca structură și costuri”, a declarat Razvan Szilagyi, Director General al Raiffeisen Asset Management.

Pentru deschiderea unei soluțiii SmartInvest, este nevoie de o sumă minimă inițială de 600 de lei, iar ulterior suma economisită lunar trebuie să fie de cel puțin 200 de lei. Nu exista comisioane de subscriere și răscumpărare pentru niciunul dintre cele trei fonduri, dacă sunt accesate prin intermediul soluției SmartInvest. În cazul în care nu se poate respecta perioada recomandată de economisire și investire, banii sunt accesibili în orice moment, fără penalizări.

„SmartInvest reprezintă răspunsul nostru pentru cei care doresc să economisească, dar și să investească, pentru cei care vor să aibă flexibilitate totală cu privire la banii lor”, a adaugat Razvan Szilagyi.

viewscnt
Afla mai multe despre
raiffeisen bank
raiffeisen asset management
fonduri
smartinvest now