Rezervele valutare au crescut ușor în noiembrie

Rezervele valutare au crescut ușor în noiembrie
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 2 dec 2016

Rezervele valutare la Banca Națională a României se situau la nivelul de 34,38 miliarde de euro la finele lunii noiembrie, în creștere cu 40 de milioane de euro față de octombrie, potrivit unui comunicat de presă al băncii centrale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În rezerva gestionată de BNR au intrat 804 milioane euro reprezentând alimentarea contului Comisiei Europene, modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice și altele.

Au ieșit în noiembrie 764 de milioane de euro reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută, de circa 172 de milioane de euro și altele.

24 octombrie – 23 noiembrie 2016 a fost perioada de aplicare a deciziei de reducere a ratei rezervei minime obligatorii aplicabile pasivelor în valută de la 12% la 10%.

BNR întârzie cu Raportul privind stabilitatea financiară. Documentul ar putea fi publicat abia după alegeri CITEȘTE ȘI BNR întârzie cu Raportul privind stabilitatea financiară. Documentul ar putea fi publicat abia după alegeri

Rezerva de aur s-a menținut la 103,7 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 3,73 miliarde de euro.

Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 30 noiembrie 2016 au fost de 38,12 miliarde de euro, față de 38,22 miliarde de euro la 31 octombrie 2016.

Plățile scadente în luna decembrie 2016 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor Publice, însumează circa 130 milioane euro.

De la finele anului trecut, rezerva valutară a crescut cu circa 2,1 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
rezerve valutare
rezerva bnr
aur
banca nationala a romaniei
datoria externa
rezerve minime obligatorii
rmo