Românca Anca Ioana Ionescu este noul director BERD pentru Bulgaria

Românca Anca Ioana Ionescu este noul director BERD pentru Bulgaria
scris 3 dec 2019

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a numit-o în poziția de director pentru Bulgaria pe românca Anca Ioana Ionescu, anterior șefă a BERD în Macedonia de Nord.

Începând cu data de 16 decembrie, Ionescu va conduce operațiunile BERD în Bulgaria, unde va administra un portofoliu de investiții în valoare de aproape 1 miliard de euro. Ea o înlocuiește în funcție pe Larisa Manastirli.

Ionescu s-a alăturat BERD în 2011, iar în ultimii șase ani a condus operațiunile băncii în Macedonia de Nord, din biroul de la Skopje. Între 2017 și 2018, Ionescu a condus și biroul BERD din Kosovo, din postura de director interimar.

Cele patru proiecte de lege vizând băncile, inițiate de Daniel Zamfir și alți senatori PSD, au trecut de comisii. Urmează votul în Senat CITEȘTE ȘI Cele patru proiecte de lege vizând băncile, inițiate de Daniel Zamfir și alți senatori PSD, au trecut de comisii. Urmează votul în Senat

BERD este unul dintre cei mai mari investitori instituționali din Bulgaria. Banca a investit până în prezent aproximativ 3,9 miliarde de euro în 253 de proiecte în Bulgaria, cele mai multe din sectorul privat.

În România, BERD a raportat investiții de peste 8,3 miliarde de euro de la începerea operațiunilor pe piața locală.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
berd
berd bulgaria
anca ionescu
anca ioana ionescu
berd macedonia
director berd bulgaria