Șeful Provident Financial a demisionat, iar dividendele au fost anulate, din cauza problemelor de profitabilitate

Șeful Provident Financial a demisionat, iar dividendele au fost anulate, din cauza problemelor de profitabilitate
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 aug 2017

Directorul general al Provident Financial, Peter Crook, a demisionat, iar dividendele au fost anulate, după ce compania a emis marți al doilea avertisment din ultimele două luni referitor la profitabilitate, povocând prăbușirea acțiunilor companiei cu 48%, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a înregistrat dificultăți în reorganizarea afacerilor cu credite la domiciliu, avertizând în iunie că profitul va scădea pe fondul problemelor legate de trecerea de la agenții independenți folosiți la colectarea datoriilor la angajați permanenți, scrie News.ro.

Provident Financial, care acordă credite negarantate persoanelor care nu îndeplinesc condițiile pentru a obține finanțare din partea băncilor, consideră reorganizarea drept un mijloc de a crea o afacere mai eficientă, dar a constatat că este mai greu decât s-a așteptat să recruteze agenți.

Gothaer: Pierderea controlului asupra volanului, una dintre cauzele accidentelor auto soluționate prin polițele CASCO CITEȘTE ȘI Gothaer: Pierderea controlului asupra volanului, una dintre cauzele accidentelor auto soluționate prin polițele CASCO

Compania a anunțat marți că ritmul progreselor redresării diviziei de credite la domiciliu este prea lent, fiind departe de îndeplinirea obiectivelor.

Performanțele de colectare a datoriilor și ale vânzărilor sunt cu mult mai slabe față de anul trecut, a anunțat Provident Financial, adăugând că pierderile pre-excepționale vor fi probabil de 80-120 milioane de lire sterline.

”Ca reacție, este în curs o analiză profundă și rapidă a performanțelor de creditare la domiciliu, pentru a asigura redresarea afacerii”, potrivit companiei.

În urma demisiei directorului general Peter Crook, Manjit Wolstenholme va îndeplini rolul de președinte executiv.

"Sunt foarte dezamăgit să anunț deteriorarea rapidă a perspectivei pentru creditele la domiciliu. Protejarea bazei de capital a grupului prin retragerea dividendelor interimare și probabil a dividendelor auale este răspunsul corespunzător”, a arătat Wolstenholme .

Conform reprezentanților Provident Financial România, dezechilibrul înregistrat de Provident Financial UK nu va afecta în vreun fel Provident Financial România întrucât aceasta face parte din grupul Internațional Personal Finance (ÎPF), fosta divizie internațional a Provident Financial Group, care s-a scindat în 2007 și este acum o companie de sine stătătoare listată la Bursă de la Londra.

PFR a acordat anul trecut împrumuturi cu 27% mai mari decât în anul 2015, în timp ce numărul de client a crescut cu 4,4%, la peste 300.000 de persoane.

Reprezentanții Provident Financial România au declarat că nu există nicio legătură între compania de Provident Financial UK și Provident Financial România. Mai mult, Grupul ÎPF, din care Provident Financial România face parte, a avut o evoluție stabilă și este una dintre cele mai puternice companii listate la Bursă de la Londra.

viewscnt
Afla mai multe despre
provident financial