Societe Generale vinde divizia de retail banking din Polonia către Bank Millenium pentru 425 milioane euro

Societe Generale vinde divizia de retail banking din Polonia către Bank Millenium pentru 425 milioane euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 nov 2018

Grupul bancar francez Societe Generale a ajuns la un privind vânzarea subsidiarei poloneze Euro Bank către Bank Millenium, controlată de grupul portughez Banco Comercial Portugues (BCP), în schimbul sumei estimative 1,833 miliarde de zloți (aproximativ 425 milioane euro).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
20 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit acordului, Bank Millenium va achiziționa o participație de 99,79% din Euro Bank, suma finală urmând să fie stabilită în ziua finalizării tranzacției, în funcție de valoarea ajustată a activelor Euro Bank.

Mutarea se înscrie în strategia Societe Generale de a renunța la activele secundare din mai multe piețe din Europa Centrală și de Est și are loc la câteva luni după ce grupul francez și-a vândut subsidiarele din Albania și Bulgaria către OTP Bank.

Românii vin greu către piața de acțiuni. Curajul este limitat chiar și când apelează la fondurile de investiții CITEȘTE ȘI Românii vin greu către piața de acțiuni. Curajul este limitat chiar și când apelează la fondurile de investiții

În urma renunțării la Euro Bank, Societe Generale se retrage de pe piața de retail din Polonia, însă va continua să furnizeze servicii de corporate și investment banking prin diviziile Global Banking și Investor Solutions. Grupul francez este prezent în Polonia și prin activități de asigurări și leasing financiar.

Millenium Bank estimează că integrarea activităților Euro Bank, prevăzută pentru al doilea trimestru din 2019, va conduce la sinergii însumând 650 milioane de zloți (151 milioane euro) într-un interval de 5 ani, costurile cu integrarea fiind preconizate la 350 milioane de zloți (81 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
societe generale
euro bank
polonia
bank millenium
vanzare
tranzactie