Standard&Poor’s a îmbunătățit ratingul Bulgariei, remarcând performanțe bugetare solide

Standard&Poor’s a îmbunătățit ratingul Bulgariei, remarcând performanțe bugetare solide
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 dec 2019

Agenția de evaluare financiară Standard&Poor’s (S&P) a îmbunătățit ratingul Bulgariei cu o treaptă, la nivelul BBB/A-2, datorită măsurilor de echilibrare a finanțelor țării și a performanțelor economice solide, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

S&P Global Ratings a făcut referire la performanțele bugetare solide și la progresele realizate de Bulgaria pentru intrarea în Mecanismul Ratelor de Schimb II, care este o etapă necesară înainte de adoptarea monedei euro, arată news.ro.

”Anticipăm că economia Bulgariei va înregistra o creștere durabilă și va obține rezultate bugetare solide”, potrivit unui comunicat al S&P, care anticipează un avans de 3,6% în acest an, ușor peste estimarea precedentă, reflectând consumul privat solid.

Grecia ar putea introduce un impozit unic pentru a-i atrage pe străinii bogați CITEȘTE ȘI Grecia ar putea introduce un impozit unic pentru a-i atrage pe străinii bogați

”Economia bulgară crește fără să creeze dezechilibre macroeconomice, bilanțurile bugetare și externe sunt solide, ar progresele pentru intrarea în ERM II sunt rapide”, consideră agenția.

Bulgaria, care are o economie mică și deschisă, speră să intre în ERM II, în care va sta doi ani, până în luna aprilie a anului viitor și să își echilibreze bugetul în 2020.

”Îmbunătățirea ratingului Bulgariei este o nouă evaluare pozitivă a experților a politicilor pe care le aplicăm în domeniile economiei și finanțelor”, a declarat sâmbătă premierul Boiko Borisov.

Sofia anticipează pentru acest an un deficit bugetar excepțional de 2,1% din PIB, generat în mare parte de un acord de 1,26 de miliarde de dolari pentru achiziția de avioane de luptă americane și de cheltuielile mai mari planificate pentru luna decembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
rating