Transfond pune la dispoziția băncilor transferul între conturi doar cu numărul de mobil

Transfond pune la dispoziția băncilor transferul între conturi doar cu numărul de mobil
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 24 sep 2020

Operatorul sistemului de plăți interbancare pune la dispoziția băncilor posibilitatea de a face plăți între două conturi deschise la bănci diferite utilizând doar numărul de telefon mobil al beneficiarului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Această facilitate va fi oferită consumatorilor finali (persoane fizice sau juridice) prin intermediul băncilor/furnizorilor de servicii de plată care vor participa la serviciul numit AliasPay.

Sistemul corelează numărul de telefon al beneficiarului plății cu numărul de cont IBAN. Astfel, persoana care transferă fonduri nu are nevoie decât de contactul din agenda telefonică.

Creditarea accelerează în august și depășește nivelul de dinainte de pandemie CITEȘTE ȘI Creditarea accelerează în august și depășește nivelul de dinainte de pandemie

”Suntem încrezători că furnizorii de servicii de plată din România vor vedea potențialul acestui serviciu atât din punct de vedere al fidelizării clienților actuali, prin oferirea unei experiențe de plată facilă și confortabilă, aliniată cu cele mai moderne standarde europene și internaționale în domeniu, cât și din punct de vedere al atragerii de noi clienți, care apreciază un portofoliu de servicii inovatoare, cum este și AliasPay, având ca elemente definitorii simplitatea și eficiența”, spune Sabin Carantină, director general al Transfond.

Nivelul de securitate și disponibilitate al serviciului este similar cu cel asigurat pentru funcționarea Casei de compensare a plăților interbancare, Transfond punând la dispoziție, de asemenea, un timp de răspuns la interogări mai mic de 2 secunde, arată compania într-un comunicat.

Transfond este administratorul și operatorul Casei de Compensare Automată a plăților comerciale interbancare. În urmă cu un an a lansat serviciul de plăți instant interbancare în lei, din care până acum fac parte Banca Transilvania, BCR, CEC Bank și Libra Bank.

viewscnt
Afla mai multe despre
transfer numar mobil
transfer bani mobil
transfond
aliaspay