Marea Britanie stabilește noi condiții pentru băncile din UE care vor să opereze în Regatul Unit

Marea Britanie stabilește noi condiții pentru băncile din UE care vor să opereze în Regatul Unit
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 sep 2020

Fondurile de investiții și băncile din Uniunea Europeană care vor să-și stabilească o bază în Regatul Unit după Brexit trebuie să aibă suficient personal de conducere pentru a putea fi adecvat supervizate, a anunțat miercuri Autoritatea pentru Conduită Financiară din Marea Britanie (FCA), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Marea Britanie a ieșit din Uniunea Europeană, iar acordul de tranziție se încheie în decembrie, după care firmele de servicii financiare din blocul comunitar vor avea nevoie de autorizație pentru a opera o filială sau o subsidiară în Regatul Unit, scrie Agerpres.

Doar 13% dintre cele 9,1 milioane de locuințe din România au fost construite în ultimii 30 de ani CITEȘTE ȘI Doar 13% dintre cele 9,1 milioane de locuințe din România au fost construite în ultimii 30 de ani

Guvernul britanic vrea să păstreze piețele deschise pentru a menține poziția Londrei de centru financiar global major și urmează în scurt timp să propună legislația în acest scop.

Peste 1.500 de firme și 600 de fonduri din UE au obținut deja un permis temporar, având astfel timp să încerce să obțină o autorizație completă pentru a opera în Regatul Unit conform standardelor minime stabilite miercuri în documentul propus spre consultare publică de FCA. Instituția se așteaptă la un număr mai mare de companii care să solicite autorizația sau licența, subliniind că Marea Britanie rămâne o piață financiară deschisă.

Dar miercuri FCA le-a spus băncilor că trebuie să aibă la Londra suficient personal de conducere, dacă vor o licență.

"Autoritatea pentru Conduită Financiară se așteaptă ca o firmă care solicită autorizația să aibă un loc de desfășurare a afacerii reprezentativ în Marea Britanie, pentru a superviza eficient activitățile ei din Regatul Unit", a afirmat Nausicaa Delfas, director de operațiuni internaționale la FCA.

Conform reglementărilor UE, băncile cu sediul la Londra trebuiau să-și înființeze hub-uri în blocul comunitar deoarece accesul liber la piața unică se încheie la 31 decembrie, iar în viitor accesul direct va fi în cel mai bun caz limitat sau temporar.

Aproximativ 25 de bănci au obținut licențe noi sau le-au restructurat pe cele existente în zona euro din cauza Brexitului, a anunțat BCE.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
banci