Tranzacție avizată: Banca Transilvania preia Certinvest Pensii și intră pe piața pensiilor private

Tranzacție avizată: Banca Transilvania preia Certinvest Pensii și intră pe piața pensiilor private
scris 13 feb 2020

Tranzacția prin care BT Asset Management, divizia de administrare a activelor financiare a Grupului Financiar Banca Transilvania, preia integral compania Certinvest Pensii și intră pe piața pensiilor private, extinzându-și astfel serviciile financiare către încă circa 3 milioane de clienți din domeniul pensiilor administrate privat, a fost avizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

 

 

Competențele digitale definesc viitorul: cum va arăta piața muncii, conform unui studiu IDC CITEȘTE ȘI Competențele digitale definesc viitorul: cum va arăta piața muncii, conform unui studiu IDC

 BT Asset Management SAI și BT Investments achiziționează 100% din Certinvest Pensii, societate care are în administrare peste 75 milioane de lei într-un fond de pensii facultative cu peste 9.500 de participanți.

„Prin această achiziție, interesul BT se îndreaptă spre stimularea economisirii de termen lung prin Pilonul III de pensii, variantă opțională, dar cu căutare tot mai mare în rândul persoanelor active. Ne dorim ca viitoarea companie de pensii BT să devină un jucător cât se poate de relevant inclusiv pe acest segment de piață, pe modelul companiilor pe care le avem deja în Grupul Financiar Banca Transilvania”, a spus anterior Omer Tetik, Director General Banca Transilvania.

EximBank devine bancă universală. Va furniza servicii și populației, în contextul achiziției Banca Românească - proiect Finanțe CITEȘTE ȘI EximBank devine bancă universală. Va furniza servicii și populației, în contextul achiziției Banca Românească - proiect Finanțe

Angajamentul ferm între Banca Transilvania și Certinvest, care îl are ca fondator pe omul de afaceri Eugen Voicu, a fost semnat la finele anului trecut.

BT Asset Management S.A.I. este compania Grupului Financiar Banca Transilvania, specializată în administrarea de investiții prin fonduri deschise și închise. BTAM are în prezent peste 3,9 miliarde lei active, 14 fonduri deschise de investiții în administrare și peste 40.000 de clienți.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
capital social