ULTIMA ORĂ Banca Transilvania reduce ratele cu până la 100% pentru clienții companii pentru următoarele 6 luni

ULTIMA ORĂ Banca Transilvania reduce ratele cu până la 100% pentru clienții companii pentru următoarele 6 luni
scris 17 mar 2020

Banca Transilvania anunță primele măsuri imediate pentru susținerea firmelor în contextul epidemiei de coronavirus. Firmele vor putea beneficia de o reducere a ratelor la credite în următoarea jumătate de an, după o analiză.

EY Webinar COVID-19 Impactul asupra continuității afacerilor – provocări și pârghii juridice și fiscale de redresare CITEȘTE ȘI EY Webinar COVID-19 Impactul asupra continuității afacerilor – provocări și pârghii juridice și fiscale de redresare

“Băncile pot juca un rol semnificativ în propagarea comportamentelor responsabile din punct de vedere social și economic. Împreună cu Guvernul României, Banca Națională a României și cu marile companii private din economie putem lua inițiativele de care societatea are nevoie”, spune Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

Criza Coronavirus - LIVE TEXT VIDEO Mesaj Iohannis - \ CITEȘTE ȘI Criza Coronavirus - LIVE TEXT VIDEO Mesaj Iohannis - "Nu vă mai strângeți mâna, nu vă mai îmbrățișați. Ne aflăm în plin război!"

Măsurile care au intrat în vigoare și se aplică de azi, înseamnă reducerea ratelor de credit pentru următoarele 6 luni, până la 100% din aceste rate, acolo unde se justifică și analizând impactul imediat și pe termen mediu.

Meningita B poate fi prevenită prin vaccinare CITEȘTE ȘI Meningita B poate fi prevenită prin vaccinare

Banca mai anunță și că documentația în baza căreia se vor aplica facilitățile pentru clienți este minimală, tocmai pentru a evita birocrația și deplasările.

Totodată, BT anunță și că se va plia pe planurile de susținere ale altor bănci în cazul clienților comuni, acolo unde BT nu este banca principală.

Banca Națională a României a confirmat băncilor interesate să aplice soluți individuale punctuale pentru clienți persoane fizice vulnerabili în această perioadă că pot lua măsuri de restructurare a creditelor în perioada de epidemiei fără a fi obligate să facă provizioane suplimentare, care se traduc în pierderi ce trebuie acoperite prin majorarea capitalului. Măsurile luate de autorități pentru combaterea epidemiei sunt așteptate să aibă efecte negative puternice asupra economiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
credite imm
credite companii
coronavirus