ULTIMA ORĂ ING Bank România oferă clienților persoane fizice posibilitatea să amâne două rate. Liniile de credit ale companiilor vor fi prelungite cu 3 luni

ULTIMA ORĂ ING Bank România oferă clienților persoane fizice posibilitatea să amâne două rate. Liniile de credit ale companiilor vor fi prelungite cu 3 luni
scris 17 mar 2020

ING Bank anunță clienții persoane fizice că pot suspenda ratele pentru o perioadă de până la 2 luni, în timp ce firmele care au facilități de finanțare care expiră în următoarea perioadă vor beneficia de extinderea lor cu încă 3 luni. Măsurile sunt luate pe fondul epidemiei de coronavirus.

Criza Coronavirus - LIVE TEXT VIDEO Mesaj Iohannis - \ CITEȘTE ȘI Criza Coronavirus - LIVE TEXT VIDEO Mesaj Iohannis - "Nu vă mai strângeți mâna, nu vă mai îmbrățișați. Ne aflăm în plin război!"

“Înțelegem că în contextul prezent generat de pandemia COVID-19 ne confruntăm cu nesiguranță, anxietăți și uneori impact direct în viețile clienților noștri”, arată ING.

Anul 2020 ar putea fi anul în care informatizarea ANAF începe să prindă viteză CITEȘTE ȘI Anul 2020 ar putea fi anul în care informatizarea ANAF începe să prindă viteză

Clienții persoane fizice cu credite de nevoi personale și imobiliare care sunt afectați în mod tranzitoriu de pandemia de COVID-19 și care solicită în mod direct măsuri de sprijin, pot beneficia de amânarea ratelor până la 2 luni. Ratele suspendate vor fi mutate la coada creditului prin extinderea duratei totale.  Clienții care au nevoie să apeleze la această opțiune trebuie să trimită un email la adresa contact@ing.ro.

ULTIMA ORĂ Banca Transilvania permite și clienților persoane fizice să amâne până la 3 rate CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Banca Transilvania permite și clienților persoane fizice să amâne până la 3 rate

Banca spune că va căuta soluții de reeșalonare pentru fiecare client în parte care resimte un impact direct și de durată din epidemie, inclusiv ca urmare a pierderii locului de muncă sau a unor probleme grave de sănătate.

Pentru firmele micro, mici și mijlocii, ING anunță că va înlesni aprobarea reînnoirii pe 3 luni a facilităților de finanțare a capitalului circulant, fără ca reprezentanții să fie nevoiți să se prezinte la bancă.

Meningita B poate fi prevenită prin vaccinare CITEȘTE ȘI Meningita B poate fi prevenită prin vaccinare

Măsura se aplică clienților cu scadență la facilitățile de credit în următoarele 3 luni și care nu se află deja într-un proces de remediere sau de restructurare a creditelor existente.

ING cere clienților să contacteze banca în cazul în care există un impact semnificativ asupra afacerilor în contextul epidemiei pentru a găsi alte soluții, în cazul în care cele prezentate sunt insuficiente.

Banca a mai anunțat ieri că va amâna cu 3 luni majorarea comisionului pentru încasările prin POS aplicabil clienților micro și IMM. Dacă ING renunță doar la scumpirea anunțată a serviciului pentru firmele mici, Raiffeisen a comunicat că va reduce comisionul la zero pentru aceștia. 

Măsuri de suspendare a ratelor au mai anunțat și CEC Bank, Banca Românească, Raiffeisen, Banca Transilvania.

viewscnt
Afla mai multe despre
ing bank
coronavirus
suspendare rate
amanare rate