ULTIMA ORĂ Lista oficială a băncilor rusești suspendate din SWIFT. Transferul de bancnote în euro către Rusia, interzis

ULTIMA ORĂ Lista oficială a băncilor rusești suspendate din SWIFT. Transferul de bancnote în euro către Rusia, interzis
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 2 mar 2022

Consiliul Uniunii Europene a decis interzicerea participării la sistemul SWIFT a șapte bănci rusești. Suplimentar, a fost interzisă și participarea la proiectele cofinanțate de Fondul de Investiții Directe al Rusiei, precum și transferul de bancnote în euro sub orice formă către Rusia, inclusiv către Banca centrală a Rusiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Pe lista băncilor scoase din SWIFT și care nu vor mai putea face astfel tranzacții externe cu contrapărți din Vest se află a doua cea mai mare bancă rusească VTB BANK precum și VNESHECONOMBANK (VEB), Bank Rossiya, Promsvyazbank, Sovcombank, Novikombank și Bank Otkritie.

Suplimentar, este interzisă introducerea (vânzarea, transferul, exportul) de cash în euro în Rusia sub orice formă, inclusiv furnizarea de bancnote către persoane fizice și juridice, precum și alte entități legale, inclusiv Banca Centrală a Rusiei.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

Anterior fuseseră interzise tranzacțiile cu Banca Rusiei și fuseseră înghețate activele financiare externe ale acesteia, adică accesul la cel puțin o parte din rezerva valutară.

Călătorii în Rusia pot trece granița cu euro pentru uz personal, mai arată Consiliul.

Persoanelor reglementate de legea europeană le mai este interzis și să investească și să participe la proiecte viitoare co-finanțate de Fondul de Investiții Directe al Rusiei.

Sancțiunile europene vin în contextul invaziei militare rusești din Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
swift
banci rusesti