Un oficial BCE vrea ca băncile să își majoreze rezervele de capital

Un oficial BCE vrea ca băncile să își majoreze rezervele de capital
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 ian 2019

Autoritățile europene de reglementare ar trebui să ceară băncilor să își majoreze fondurile proprii pentru a face față unor posibile tensiuni economice și financiare, a declarat luni vice-președintele Băncii Centrale Europene, Luis de Guindos, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"După părerea mea, actualele condiții economice și financiare impun mai multe acțiuni din partea autorităților macroprudențiale pentru a crește rezistența sectorului bancar și a asigura că sistemul dispune de rezerve care să poată fi mobilizate în perioade de tensiuni", a declarat Luis de Guindos la un eveniment organizat la Riga, arată Agerpres.

În România, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus recent că România deține un fond tampon în trezorerie undeva la 40 de miliarde de lei, care asigură o finanțare de circa 5-6 luni fără să intre în piață. Întrebat dacă se așteaptă la o eventuală criză economică în 2019, Teodorovici a precizat că se iau toate măsurile, astfel încât efectele pentru România să fie cât mai mici.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
banci