UniCredit a angajat consultanți, inclusiv pentru lobby în Guvernul german, în vederea lansării unei oferte pentru preluarea Commerzbank - surse

UniCredit a angajat consultanți, inclusiv pentru lobby în Guvernul german, în vederea lansării unei oferte pentru preluarea Commerzbank - surse

Foto: Commerzbank AG

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 mai 2019

Grupul bancar italian UniCredit a apelat la mai mulți consultanți, printre care și un fost secretar de stat din ministerul german al Finanțelor, în vederea depuneri unei potențiale oferte pentru preluarea Commerzbank, a doua mare bancă germană în funcție de active.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UniCredit a angajat banca americană de investiții Lazard și pe bancherul acesteia, Joerg Asmussen, fost secretar de stat în ministerul german de finanțe, pentru a oferi servicii de consultanță în legătură cu o eventuală preluare a Commerzbank, au declarat mai multe surse pentru Reuters. UniCredit speră că Asmussen va face lobby în Guvernul german în favoarea tranzacției.

Alpha Bank România a finalizat prima emisiune de obligațiuni ipotecare, atrăgând inclusiv IFC și BERD CITEȘTE ȘI Alpha Bank România a finalizat prima emisiune de obligațiuni ipotecare, atrăgând inclusiv IFC și BERD

Tot în acest scop, banca italiană a angajat și consultanți de la JPMorgan Chase, potrivit surselor menționate.

Deși nu este clar dacă și când o ofertă ar putea avea loc, conducerea UniCredit este interesată de mult timp de o eventuală extindere în Germania. Grupul italian deține deja banca germană Hypovereinsbank (HVB), numărul 5 pe piața locală.

Primele informații referitoare la o eventuală ofertă pentru Commerzbank din partea UniCredit au apărut la începutul lunii trecute, după ce Deutsche Bank și Commerzbank, primele două mari bănci germane în funcție de active, au anunțat oficial că discută pe marginea unei potențiale fuziuni. Negocierile dintre cei doi creditori germani au eșuat între timp.

Potrivit Financial Times, UniCredit vrea să preia o participație majoritară la Commerzbank și să o unească cu HVB. Banca rezultată în urma fuziunii ar avea sediul în Germania, iar UniCredit și-ar păstra sediul central și listarea la Milano.

Succesul unui eventual acord depinde parțial de Guvernul german, care deține un pachet de 15% din acțiunile Commerzbank.

Anterior, mai mulți oficiali guvernamentali s-au exprimat în favoarea păstrării unui acționariat german la Commerzbank, însă există voci care sprijină o potențială fuziune cu un rival european străin, cum este UniCredit.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
commerzbank
oferta preluare
consultanti
lazard
jpmorgan