UniCredit a primit un plafon majorat pentru IMM Invest după ce a epuizat 680 de milioane de lei

UniCredit a primit un plafon majorat pentru IMM Invest după ce a epuizat 680 de milioane de lei
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 22 sep 2020

UniCredit Bank a primit din partea Ministerului Finanțelor o suplimentare a plafonului de garantare a creditelor pentru întreprinderile mici și mijlocii prin programul IMM Invest România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Banca va avea la dispoziție garanții pentru credite de încă 889 de milioane de lei, după ce a folosit plafonul inițial de 680 de milioane de lei.

Suplimentarea plafonului de garantare primită prin intermediul programului IMM Invest ne permite să extindem suportul pentru acestea și să contribuim astfel la revenirea economiei românești”, a declarat Antoaneta Curteanu, vicepreședinte responsabil cu zona retail în cadrul UniCredit Bank.

DECIZIE Guvernul, obligat de opoziție să majoreze pensiile cu 40%, în ciuda avertismentului că deficitul va urca la 11%. Cresc și fondurile pentru primării și pentru Catedrala Neamului. Executivul e lăsat să se împrumute în acest scop CITEȘTE ȘI DECIZIE Guvernul, obligat de opoziție să majoreze pensiile cu 40%, în ciuda avertismentului că deficitul va urca la 11%. Cresc și fondurile pentru primării și pentru Catedrala Neamului. Executivul e lăsat să se împrumute în acest scop

Creditele IMM Invest sunt garantate în proporție de 80 sau 90% de către guvern, care subvenționează și dobânda până la finele acestui an. Împrumuturile sunt destinate atât finanțării curente, cât și investițiilor.

Din data de 25 august 2020, alături de firmele mijlocii, și microîntreprinderile, și firmele mici pot accesa credite garantate de stat, prin programul IMM Invest, de până la 5 milioane de lei.

Plafonul total de garanții a fost majorat de la 15 la 20 de miliarde de lei din august, în contextul unei cereri ridicate de finanțare din partea firmelor.

Creditarea firmelor arată o creștere în ultimele luni, după o scădere în aprilie și mai a soldului de împrumuturi. Iulie a fost cea mai bună lună atât din punct de vedere a creșterii soldului, cât și a creditelor nou acordate.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit bank
imm invest
garantii de stat