Băncile internaționale din Londra au început să caute serios spații de birouri în Frankfurt

Băncile internaționale din Londra au început să caute serios spații de birouri în Frankfurt
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2017

Băncile cu operațiuni internaționale din Londra se gândesc tot mai mult la transferarea personalului la Frankfurt, unde caută serios spații de birouri, din cauza Brexit, potrivit brokerilor imobiliari din capitala financiară a Germaniei, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”Anul trecut nu s-a întâmplat nimic concret, dar totul s-a schimbat în primul trimestru. Băncile caută anumite zone”, a declarat Carsten Ape, director pentru spații de birouri în Germania la CBRE Group.

Incertitudinile provocate de decizia Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană au determinat băncile să ia în considerare înființarea unor noi centre de operațiuni în UE, pentru a-și asigura în continuare accesul liber pe piața comunitară, scrie News.ro.

Goldman Sachs și Citigroup analizează stabilirea unor noi baze europene la Frankfurt, au declarat în ianuarie persoane apropiate situației.

RAPORT Guvernul vrea să continue programul de finanțare a antreprenorilor debutanți, deși au fost semnate doar 143 de contracte în 2016 CITEȘTE ȘI RAPORT Guvernul vrea să continue programul de finanțare a antreprenorilor debutanți, deși au fost semnate doar 143 de contracte în 2016

”Nu va fi loc suficient pentru toată lumea. Asta va crește cererea pentru birouri în zone mai puțin atractive și chiriile acestora”, a arătat Juergen Schmid, director pentru investiții în proprietăți la compania Savills în Frankfurt.

Londra ar putea pierde 10.000 de locuri de muncă în sectorul bancar și 20.000 de posturi în domeniul serviciilor financiare, ca urmare a mutării activelor de către clienți în afara Marii Britanii, după Brexit, potrivit institutulu ide cercetări Bruegel.

Alte estimări variază de la doar 4.000 de locuri de muncă la 232.000.

În Frankfurt, mulți dintre posibilii chiriași din industria serviciilor financiare caută clădiri mari, bine proiectate, în zone prime, a spus Ape.

viewscnt
Afla mai multe despre
londra
banci
frankfurt