BCE va testa răspunsul băncilor la atacurile cibernetice

BCE va testa răspunsul băncilor la atacurile cibernetice
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2024

Banca Centrală Europeană a informat că în cursul acestui an va derula o serie de teste de stres cu privire la răspunsul băncilor la atacurile cibernetice precum și revenirea băncilor de pe urma unor astfel de atacuri, transmite Dow Jones Newswires.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Instituția cu sediul la Frankfurt a precizat că va testa cele 109 de bănci din zona euro pe care le supraveghează în mod direct cu privire la capacitatea lor de a-și reveni după un atac cibernetic, mai degrabă decât capacitatea băncilor de a preveni un atac cibernetic, scrie Agerpres.

GRAFICE Dobânzile s-au stabilizat pe final de an. Chiar dacă scad în continuare, dobânzile la depozite se apropie de „real pozitiv” CITEȘTE ȘI GRAFICE Dobânzile s-au stabilizat pe final de an. Chiar dacă scad în continuare, dobânzile la depozite se apropie de „real pozitiv”

Conform scenariului care va sta la baza testelor, un atac cibernetic va perturba cu succes operațiunile cotidiene ale băncilor, urmând a fi evaluate măsurile de răspuns, precum activarea procedurilor de urgență, a precizat BCE. În cadrul acestor teste, un număr de 28 de bănci vor fi supuse unei evaluări extinse, care va furniza informații cu privire la diferite modele de business și geografii din sistemul bancar din zona euro, a adăugat BCE.

Rezultatele acestor teste nu vor avea un impact asupra recomandărilor de capital ale BCE, dar vor fi utilizate pentru o evaluare mai amplă, a adăugat BCE.

Rezultatele testelor vor fi comunicate în vara lui 2024, a mai informat instituția de la Frankfurt.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
atacuri cibernetice