BERD va fi condusă pentru încă un mandat de 4 ani de către Sir Suma Chakrabarti

BERD va fi condusă pentru încă un mandat de 4 ani de către Sir Suma Chakrabarti
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mai 2016

Board-ul Guvernatorilor Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) i-au dat miercuri încă un mandat actualului președinte al instituției financiare, Sir Suma Chakrabarti, pentru o perioadă de patru ani, câștigând în fața lui Marek Belka, guvernatorul băncii centrale din Polonia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Board-ul a votat miercuri alegerea lui Chakrabarti, în timpul întâlnirii anuale a BERD, organizată la sediul instituției, din Londra, scrie News.ro.

El a deschis miercuri dimineață conferința întâlnirii anuale cu o prezentare sumară a activității băncii în statele în care activează, afirmând, printre altele că inițiativele de guvernanță și climatul investițional ale BERD susțin guvernele orientate către reformă și clienții corporate ai băncii pentru a-și crește transparența, buna guvernanță și o competiție sănătoasă.

Președintele reconfirmat în funcție a amintit că BERD a luat parte anul trecut la emisiunea municipală de obligațiuni în lei lansată de Primăria București pentru a refinanța o emisiune de eurobonduri ajunsă la maturitate.

Sir Suma Chakrabarti este președinte al BERD din anul 2012, iar sub conducerea sa banca și-a intensificat suportul pentru economiile emergente, investind anul trecut o sumă record de 9,4 miliarde euro.

Profitul Raiffeisen Bank International în România a urcat la 28 mil. euro în T1; portofoliul creditelor în franci s-a redus cu 24 mil. euro CITEȘTE ȘI Profitul Raiffeisen Bank International în România a urcat la 28 mil. euro în T1; portofoliul creditelor în franci s-a redus cu 24 mil. euro

El a câștigat alegerile în fața polonezului Marek Belka, actual guvernator al băncii centrale din Polonia, fost prim ministru și ministru de finanțe, dar și fost director al Departamentului European din cadrul Fondului Monetar Internațional (FMI).

BERD controlează, în România, 11,47% din acțiunile Băncii Transilvania, în acționariatul căreia se regăsește și International Financial Corporation (IFC), parte a Băncii Mondiale.

Instituția financiară și-a vândut, în schimb, la începutul anului, participația de 9,82% pe care o avea în cadrul distribuitorului de energie electrică și gaze natural E.ON România.

Instituția financiară a investit pe plan local, până la finele anului trecut, peste 7 miliarde de euro și a mobilizat peste 14 miliarde de euro din alte surse de finanțare.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
suma chakrabarti