Bitcoin a scăzut din nou sub 30.000 de dolari, revenind la tendința descendentă din ultima perioadă

Bitcoin a scăzut din nou sub 30.000 de dolari, revenind la tendința descendentă din ultima perioadă
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iun 2022

Bitcoin a scăzut din nou sub 30.000 de dolari, revenind la tendința descendentă din ultima perioadă, relatează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai mare criptomonedă în funcție de capitalizarea de pieța a scăzut cu 4,8%, până la 29.827,50 dolari pe unitate, conform Coin Metrics.

VIDEO PROFIT LIVE Alex Nicoară, co-fondator Solmag.ro: În următoarele 18 luni vrem să finalizăm 1.000 de proiecte și să ajungem la venituri totale de 10 milioane de euro CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Alex Nicoară, co-fondator Solmag.ro: În următoarele 18 luni vrem să finalizăm 1.000 de proiecte și să ajungem la venituri totale de 10 milioane de euro

În sesiunea anterioară, bitcoin a avansat mai mult de 4%, fiind tranzacționată peste 31.000 de dolari pe untate, scrie News.ro.

Ether a scăzut cu 4%, la 1.784,43 dolari pe unitate.

Scăderile au avut loc în urma unui raport conform căruia Comisia americană pentru bursă și valori mobiliare (SEC) investighează posibilitatea ca BNB, o criptomonedă emisă de Binance, să poată fi clasificat drept instrument financiar.

BNB a înregistrat cea mai mare scădere la nivelul pieței, de 6%.

Bitcoin a pierdut mai mult de jumătate din valoarea sa, față de un maxim istoric de 68.982 dolari pe unitate atins în noiembrie.

Moneda digitala a consemnat opt ​​săptămâni consecutive de pierderi și a coborât sub 30.000 de dolari luna trecută, după prăbușirea Terra.

Criptomonedele s-au mișcat în pas cu acțiunile, care au avut un an dificil, pe fondul temerilor de creștere a dobânzilor, al inflației în creștere și al riscului încetinirii creșterii economice sau al unei recesiuni.

Indicele S&P 500 a scăzut cu mai mult de 13% în 2022, în timp ce Nasdaq Composite, cu o scădere cu 23% în acest an, a fost afectat mai puternic.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomoneda