Bitcoin a urcat la peste 8.000 de dolari pe unitate în urma aprecierilor șefei FMI privind beneficiile aduse de criptomonede

Bitcoin a urcat la peste 8.000 de dolari pe unitate în urma aprecierilor șefei FMI privind beneficiile aduse de criptomonede
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2018

Bitcoin s-a apreciat marți cu 0,7%, la peste 8.000 de dolari pe unitate, după remarci făcute de directorul general al FMI, Christine Lagarde, referitoare la beneficiile aduse de criptomonede și de tehnologia blockchain, care pot reduce costurile tranzacțiilor, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-o postare pe blog făcută luni seara, Lagarde a afirmat că monedele virtuale au capacitatea de a reduce costurile tranzacțiilor, în timp ce tehnologia blockchain, care stă la baza criptomonedelor, poate îmbunătăți eficiența și siguranța, scrie News.ro.

”Cripto-activele permit tranzacții financiare rapide și ieftine, oferind în același timp unele dintre avantajele numerarului. Unele servicii de plăți fac în prezent transferuri în străinătate în decurs de ore, nu de zile”, a scris Lagarde.

”Tehnologia care stă la baza cripto-activelor - tehnologia registrului distribuit (distributed ledger technology -  DLT) poate face ca piețele financiare să funcționeze mai eficient. Contractele inteligente cu auto-executare și aplicare pot elimina necesitatea unora dintre intermediari”, a mai arătat Lagarde.

EXCLUSIV Eurostat nu acceptă garanții guvernamentale pentru Fondul Suveran și cere ca acesta fie autonom, chiar dacă statul poate pierde majoritatea la companiile de stat. Lista companiilor incluse a fost redusă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Eurostat nu acceptă garanții guvernamentale pentru Fondul Suveran și cere ca acesta fie autonom, chiar dacă statul poate pierde majoritatea la companiile de stat. Lista companiilor incluse a fost redusă

Comentariile șefei FMI au fost făcute în timp ce unele dintre monedele digitale își revin. Bitcoin a urcat săptămâna trecută cu peste 20%, înregistrând creșteri săptămânale pentru prima oară din 2017.

Performanțele unor monede digitale alternative la bitcoin este un semn bun, a afirmat un participant la tranzacții.

”Este un semn foarte bun că în ultima săptămână diferitele criptomonede au crescut, dar diferențele dintre creșterile procentuale au fost mari”, a spus marți Mati Greenspan, analist la firma eToro.

Cele mai bune performanțe au fost înregistrate de Ripple, care s-a apreciat săptămâna trecută cu peste 30%, și Litecoin.

Și alte monede digitale au urmat tendința ascendentă a bitcoin. Ether a crescut marți cu 1,1%, la 516,57 dolari pe unitate, Bitcoin cash cu 1,7%, la 778,64 dolari pe unitate, Litecoin cu 8,3%, la 138,91 dolari pe unitate, iar XRP a Ripple cu 1,4%, la 67 de cenți.

Contractele pe luna aprilie pentru bitcoin ale Cboe, care expiră miercuri, au urcat cu 1,9%, la 8.100 de dolari pe unitate, iar contractele pe aprilie ale CME Group au  avansat cu 1,8%, la 8.125 dolari pe unitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomonede
fmi
christine lagarde