Bloomberg: Trump ar putea avea un conflict de interese de 300 de milioane de dolari cu Deutsche Bank

Bloomberg: Trump ar putea avea un conflict de interese de 300 de milioane de dolari cu Deutsche Bank
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 dec 2016

Donald Trump s-a folosit timp de ani de zile de un instrument puternic în relațiile cu bancherii, garanția sa personală, dar aceasta s-a putea întoarce împotriva sa, el fiind în centrul unor discuții delicate de restructurare a unor datorii de 300 de milioane de dolari către Deutsche Bank, bancă investigată pe mai multe fronduri de către Departamentul de Justiție, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deutsche Bank încearcă să restructureze datoriile de circa 300 de milioane de dolari ale Trump Organization pentru a reduce conflictul de interese între împrumut și președinția SUA, potrivit unei persoane apropiate situației, scrie News.ro.

În mod normal, renunțarea la implicarea personală a lui Trump ar atrage după sine impunerea unor termeni mai stricți de finanțare.

Există însă puțină normalitate în această interacțiune. Procurorul general al SUA numit de Trump va moșteni o investigație împotriva Deutsche Bank legată de tranzacțiile cu acțiuni efectuate în numele clienților bogați din Rusia, cu care Trump afirmă că vrea îmbunătățirea relațiilor.

Austriecii de la Erste au numit un polonez de la Raiffeisen Polonia în funcția de vicepreședinte al BCR pentru IT CITEȘTE ȘI Austriecii de la Erste au numit un polonez de la Raiffeisen Polonia în funcția de vicepreședinte al BCR pentru IT

Procurorul general ar putea să fie nevoit să decidă și o amendă de mai multe miliarde de dolari împotriva Deutsche Bank legată de o investigație referitoare la operațiunile cu obligațiuni gartantate prin ipoteci.

Indiferent care vor fi termenii de restructurare a împrumutului, aceștia vor reflecta complexitatea relațiilor dintre cea mai mare bancă din Germania și Donald Trump, cel mai proeminent client al său.

”Când sunt persoane numite politic care iau decizii referitoare la bănci cărora președintele le datorează o mulțime de bani, arată groaznic”, a spus Richard Painter, profesor de drept la Universitatea din Minnesota, care a fost director pentru etică în președinția lui George W. Bush.

Reprezentanții Deutsche Bank au refuzat să comenteze.

Directorul juridic al Trump Organization, Alan Garten, a spus că împrumuturile sunt modeste față de imperiur de miliarde al lui Trump.

Restructurarea împrumutului este cel mai recent capitol al relației lui Trump cu Deutsche Bank, una dintre puținele instituții financiare de pe Wall Street care fac încă afaceri cu un om cunoscut pentru stilul de afaceri neconvențional și pentru faptul că îi place publicitatea, el neezitând să dea în judecată banca acum opt ani.

Deutsche Bank finanțează și familia extinsă a lui Trump, inclusiv pe ginerele acestuia, Jared Kushner. Cu câteva săptămâni înainte de alegeri, banca a refinanțat cea mai mare parte a unor datorii de 370 de milioane de dolari ale companiei lui Kushner, care deține spații de retail în centrul Manhattanului.

Afacerile lui Trump cu băncile de pe Wall Street dsatează de acum câteva decenii, când a încercat să construiască un imperiu de cazinouri în Atlantic City. Momentul a fost prost ales și afaceristul a fost obligat să renegocieze cu creditorii, atunci când nu a mai putut să returneze împrumuturile de mai multel miliarde de dolari.

Băncile cu care a colaborat atunci Trump includeau Citbank, Chase Manhattan Bank și Bankers Trust, iar restructurarea a provocat nemulțumire între bănci.

În 1998, un grup mic de bancheri ai Deutsche Bank, condus de Mike Offit, a aranjat un împrumut de 125 de milioane de dolari pentru renovarea unui imobil deținut de Trump pe Wall Street 40.

Trump a venit la biroul lui Offit cu reputația grav afectată, iar divizia imobiliară a Deutsche Bank, înființată pe atunci doar de un an, a fost singura care a dorit să îl aibă drept client, a povestit Offit într-un interviu.

viewscnt
Afla mai multe despre
trump
deutsche bank