Bursa de Valori București a fost sancționată cu avertisment, după ce un control al ASF a descoperit mai multe deficiențe

Bursa de Valori București a fost sancționată cu avertisment, după ce un control al ASF a descoperit mai multe deficiențe
scris 17 feb 2017

Bursa de Valori București (BVB) a fost sancționată cu avertisment, după ce un control al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a descoperit mai multe deficiențe mai ales în ceea ce privește regulile de conduită și reglementările interne, și este obligată să implementeze măsuri de remediere a neregulilor, potrivit unui comunicat transmis vineri de autoritate.

Verificările ASF au vizat activitatea BVB din perioada 26 martie 2013 - 12 septembrie 2016.

"ASF a decis sancționarea cu avertisment a Bursei de Valori București S.A, amendarea reprezentantului compartimentului de control intern, atenționarea unor reprezentanți ai societății,   precum și instituirea în sarcina BVB a obligației implementării unui plan de măsuri de remediere a neregulilor constatate, inclusiv a unui audit IT", a precizat ASF.

Bursa introduce de astăzi noi criterii de transparență pentru companiile din categoria AeRO Premium CITEȘTE ȘI Bursa introduce de astăzi noi criterii de transparență pentru companiile din categoria AeRO Premium

Deficiențele descoperite sunt legate de regulile de conduită, de reglementările interne și de cerințele privind funcționarea operatorului de piață și a pieței reglementate. De asemenea, ASF a a constatat absența unor proceduri operaționale.

"Deciziile ASF cu privire la rezultatele controlului periodic pot fi contestate în termen de 30 de zile de la data comunicării. Deciziile vor fi publicate pe site-ul ASF după expirarea perioadei de contestare", a men'ionat autoritatea.

Bursa de Valori București, care administrează piața de capital a Capitalei, a înregistrat anul trecut un profit net de 7,9 milioane lei, în creștere cu 19% față de 2015, pe fondul majorării marjelor.

BVB este listată pe propria piață, având un acționariat divers, și are o valoare de piață de 227,2 milioane lei (50,3 milioane euro), la ultimul preț de închidere, de 29,60 lei/acțiune. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bursa
control