Bursa din Hong Kong oferă aproape 39 miliarde de dolari pentru London Stock Exchange. Oferta nesolicitată de preluare

Bursa din Hong Kong oferă aproape 39 miliarde de dolari pentru London Stock Exchange. Oferta nesolicitată de preluare
scris 11 sep 2019

Acțiunile London Stock Exchange au crescut semnificativ miercuri, după ce rivala Hong Kong Exchanges & Clearing (HKEX) a propus combinarea celor doi operatori bursieri, care evaluează LSE la 32 miliarde de lire sterline (39 miliarde de dolari), transmit DPA, BBC și Reuters.

Oferta nesolicitată de preluare este condiționată de renunțarea de către LSE la achiziționarea companiei de analiză a datelor Refinitiv. O potențială tranzacție ar ajuta entitatea combinată să concureze mai bine cu rivali precum ICE și CME din SUA. LSE încearcă de mult timp să-și extindă prezența în Asia și a încheiat recent un acord cu concurentul HKEX din Shangha, scrie Agerpres.

Răscumpărări de acțiuni la munte și la mare. Start aparent furat pe litoral CITEȘTE ȘI Răscumpărări de acțiuni la munte și la mare. Start aparent furat pe litoral

Oferta implică o valoare de aproximativ 8.361 penny pentru fiecare acțiune London Stock Exchange, care evaluează operatorul bursier britanic la 29,6 miliarde de lire sterline, o primă de 22,9% față de valoarea de 6.804 penny, înregistrată la închiderea ședinței bursiere de marți.

După anunțul operatorului Bursei din Hong Kong, acțiunile LSE au urcat cu peste 15% la Bursa de la Londra, la 7.850 penny.

viewscnt
Afla mai multe despre
london stock exchange